Freskók

2024.09.08. 14:00

Fotópályázatot hirdettek Chiovini Ferenc születésének 125. évfordulója alkalmából

Szakavatott zsűri értékeli majd az alkotásokat. A pályázat témája: Chiovini Ferenc freskói a magyarországi templomokban.

Illés Anita

A jászberényi Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint Chiovini Ferenc Munkácsy-díjas Érdemes Művész leszármazottai fotópályázatot hirdettek hivatásos és hobbifotósok számára a festőművész születésének 125. évfordulója alkalmából – olvasható a Hamza Múzeum honlapján. 

Chiovini Ferenc, photography
A fotópályázat célja többek között a megemlékezés és Chiovini Ferenc életművének népszerűsítése
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Formabontó fényképeket várnak a Chiovini Ferenc 125 alkotópályázatra

A pályázat témája Chiovini Ferenc freskói a magyarországi templomokban. Célja a jászszentandrási Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban, a szolnoki Újvárosi Temető Szentlélek Templomában, a ceglédi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban, valamint a békésszentandrási Szent András Templomban található Chiovini-freskók a hagyományostól eltérő, formabontó nézőpontokból készült fényképekkel történő bemutatása. Ezáltal Chiovini Ferenc életművének további népszerűsítése, valamint megemlékezés a művész születésének 125. évfordulójáról. A pályázaton a 16. életévüket betöltött amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt. Alkotónként maximum tíz darab fotó adható be egy-egy templomból. A további feltételekről és a díjazásról bővebb információ található a múzeum honlapján. A képeket digitális formában, *.jpg formátumban várják a [email protected] e-mail címre az Ars Sacra Fesztivál időpontjához igazodva szeptember 30-ig. A beérkezett pályamunkákat fényképészekből, képzőművészekből, művészettörténészekből álló zsűri értékeli és három díjat állapít meg. A fotókból 2024 decemberben nyílik válogatott kiállítás, melynek részleteiről a későbbiekben tájékoztatnak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!