Összejövetel

2024.08.19. 17:00

Kisbirtokos és kisgazda barátok emlékeztek Szent Istvánra Szolnokon

A térség kisbirtokosainak és kisgazdáinak baráti köre augusztus 19-én a szolnoki Vízpart körúti vendéglátóhelyen találkozott egymással.

Mészáros Géza

A térség hajdani és jelenleg is aktív kisbirtokosai, kisgazdái és az agráriumban tevékenykedő termelők, kereskedők évtizedek óta tartó szoros kapcsolatot ápolnak egymással. Gondolták, hogy szakértelmüket, tapasztalatukat, bölcsességüket nem hagyják a múlt ködébe veszni hagyni, ezért a közelmúltban baráti kört alapítottak. Eszmecseréikbe fiatalabb mezőgazdasági szakembereket, kereskedőket és üzletembereket is bevonnak, hogy felbecsülhetetlen értékkel bíró szellemi kincseiket megosszák velük.

Kisgazdák baráti köre
Generációk találkoztak a kisgazda-társaság összejövetelén
Fotó: Mészáros Géza

Miután pedig az anyaföldjükhöz, keresztény hitükhöz és magyarságtudatukhoz erős kötődésük van, idei egyik személyes összejövetelüket államalapító királyunk ünnepére szervezték.

A térség kisbirtokosainak és kisgazdáinak baráti köre augusztus 19-én a szolnoki Vízpart körúti vendéglátóhelyen találkozott egymással. A résztvevőket Gonda Zoltánné Ilike, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) szolnoki csoportjának volt elnöke köszöntötte. Beszédében felelevenítette István királyunk dicső tetteit, a Szentté válásának körülményeit, kultuszának fennmaradását.

Kisgazdák baráti köre
A résztvevőket Gonda Zoltánné Ilike, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) szolnoki csoportjának volt elnöke köszöntötte
Fotó: Mészáros Géza

A baráti kör tagjai helyben főzött birkapörkölt és óbor társaságában tisztelegtek a magyarság ünnepén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!