Művészet

2024.08.29. 17:00

Átfedések és átjárások címmel nyílt új kortárs művészeti kiállítás Jászberényben

Az idei alkotótelepen született művekből, valamint a harminc évig működő Art Camp Művészeti Szimpózium művészeinek munkáiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A Lehel Film-Színházban nyílt kiállítás szeptember 26-ig csodálható meg.

Illés Anita

Kiállítással és koncerttel ért véget augusztus 24-én, szombaton az Átfedések-Átjárások Összművészeti Találkozó és Alkotótelep a Lehel Film-Színházban. 

kiállítás
Az Átfedések-Átjárások Összművészeti Találkozó és Alkotótelep művészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás a Lehel Film-Színházban 
Fotó: Pesti József

Összművészeti kiállítás zárta az alkotótelepet

A három napos programsorozatot Kovács István Sic itur ad astra című performansza nyitotta meg augusztus 22-én a Főnix Műhelyházban. Pénteken Nagy Zopán Meta-matatások hangköltészeti montázsok és Szilágyi Rudolf Hangrétegek, Érintés és Szó című bemutatója színesítette a találkozót. A kortárs művészeti kiállítás megnyitóján Góg Zoltán, a Jászkerület Nonprofit Kft. program- és kiállításszervezője köszöntötte a jelenlévőket, majd Ván Hajnalka művészettörténész ajánlotta a tárlatot a közönség figyelmébe. Az alkotásokat szeptember 26-ig minden nap 15 óra és 22 óra között díjtalanul megtekinthetik az érdeklődők a Lehel Film-Színházban. Az alkotótelep záróakkordjaként a Sajnosbatár zenekar igyekezett bebizonyítani, hogy mindenki összművész, különben nem látszana. Kiállító művészek: Bíró Boglárka, Csuti Zsófia Ágnes, Deli Andrea, Katona Zoltán, Koncz Gábor, Kovács István, Milotai Anna, Nagy Tamás, Nagy Zopán, Ocskay László Doky, Palkó Tibor, Szilágyi Rudolf és Szilák Andrea. A tárlat kurátorai: Góg Zoltán, Nagy Zopán. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!