Nyári tábor

2024.07.18. 10:30

Művészpalánták alkottak a jászapáti születésű festőóriás egykori műtermében

Harmincegy kreatív gyermek és fiatal részvételével szerveztek művészeti tábort Jászapátin. A lelkes művészpalánták inspiráló élményekkel és új ismeretekkel gazdagodtak.

Illés Anita

Kreatív, alkotni vágyó gyerekekkel telt meg Vágó Pál festőművész egykori műterme július második hetében. A művészpalánták az ingyenes nyári táborban idén is új technikákat tanultak meg, változatos témákból merítettek ihletet a képekhez.  

Művészpalánták
Szabadon szárnyalt a fantázia a jászapáti nyári táborban. A művészpalánták kiállításon mutatják be alkotásaikat. 
Fotó: Illés Anita

Egy különleges képzőművészeti technika rejtelmeit is felfedezték a művészpalánták

A JAK művészeti tábor foglalkozásain többek között a rajz-mintázás, a természeti formák megjelenítése, a nagyítás és kicsinyítés témakörét járták körbe a résztvevők. Nagy népszerűségnek örvendett a tereprajzolás és a monotípia. Ez utóbbi a festészet és a grafika határán lévő különleges képzőművészeti technika, melynek rejtelmeibe Nagy Tamás rajztanár avatta be a gyerekeket.

A hét folyamán a Jász Alkotók Köre művészei és a meghívott alkotók, - Majtényi Judit, Deli Julianna, Kanta Zsuzsanna, Nagyné Koncz Éva, H. Bekes Viktória, Nagy Tamás - tanították a táborozókat.

A JAK felnőtt művészei az egyéni alkotás mellett idén is számos közös programot szerveztek a július 8-tól 19-ig tartó művésztelepen, mely július 19-én pénteken 17 órakor kiállítással zárul a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlaton a felnőtt és a fiatal alkotók szebbnél szebb képeit csodálhatják meg az érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!