Színes programok

2023.06.19. 15:30

Új helyszínekre is csábítanak Szolnokon, a Múzeumok Éjszakáján

Idén is színes programok várják a Múzeumok Éjszakájára érkezőket június 24-én szombaton Szolnokon. A hétvégi eseményről hétfőn délután Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a város kulturális, ifjúsági, köznevelési és sport osztályának vezetője közösen tartott sajtótájékoztatót a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben.

Köllő Judit

Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a város kulturális, ifjúsági, köznevelési és sport osztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót az eseményről

Fotó: Mészáros János

– A Múzeumok Éjszakája a város egyik legnívósabb rendezvénye, amely hatalmas közösségi összefogás eredménye. A tavalyi programjaink nagyon sikeresek voltak, hiszen 11.000 ember látogatott ki az eseményekre. Mindez azt is jelenti, hogy számos olyan programunk van, melyek miatt érdemessé vált pályáznunk az Európa Kulturális Fővárosa címre – mutatott rá Szalay Ferenc polgármester. 

Az idei programsorozat 21 helyszínen zajlik majd, s ezúttal négy vidéki település, Kőtelek, Martfű, Rákóczifalva és Tiszaföldvár is csatlakozott.

– A szolnoki Damjanich János Múzeum immár 21 éve állandó résztvevője a programnak – vette át a szót Tapasztó Ildikó. – Minden évben örömmel szervezzük meg ezt az eseményt, hiszen a résztvevő intézmények nagyon szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Idén két szervezet, a Szigligeti Színház és a NEFAG ZRT. Bagolyvár Vadaspark is csatlakozik a programhoz – emelte ki az osztályvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!