Sportnap

2 órája

Közös bemelegítéssel kezdődött a sportnap a Kőrösi suliban – videóval és galériával

Sportolva tanulj! mottót követve játékos délutánt tartottak a szolnoki általános iskolában. A Kőrösi suli sportnap programjai között a közös bemelegítés után csapat és egyéni versenyek is szerepeltek. Immár hagyomány, hogy minden diák egy megadott távot fut, idén ez 2024 méter volt.

Pakainé Pusztai Nóra

Nem az első alkalom, hogy a Kőrösi suli sportnap délutánja megtöri a környék csendjét. Pénteken közös bemelegítésre várták a diákokat, szüleiket és a pedagógusokat, hogy kezdetét vehesse a nagyszabású rendezvény. Ma a Magyar Diáksport Szövetség fennállásának húsz éves évfordulóját is ünnepelték.

Kőrösi suli sportnap
Közösen melegítettek a Kőrösi suli sportnap kihívásaira az intézmény diákjai
Fotó: Mészáros János


– 2015-ben a világ 41 ország csatlakozott ehhez a programhoz, abból az apropóból, hogy jól megmozgatja a diákságot. A kezdeményezés kiváló összefogásnak bizonyult. Tavaly világszerte összesen két és félmillióan mozogtak együtt – mondta Gál Gábor, a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. 

A Kőrösi suli sportnapja erősíti a sportolva tanulást

Az idei mottó: Sportolva tanulj!

– A tanulás és a sport szorosan összefügg, aki sokat mozog a tanulás is könnyebben megy. Motiváltabb, kitartóbb és eredményesebb lesz – számolt be tapasztalatairól az intézmény vezetője.

A Kőrösi suli sportnap programjai a jó hangulatú bemelegítés után egyéni és csapatversenyekkel folytatódtak, sőt minden diák futott 2024 métert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában