Mézeskalács szakkör

2024.05.07. 15:30

Még a címerüket is ehetővé varázsolták a szajoliak

Hónapokon át készültek a mézeskalács-alkotások Szajolban a Nemzeti Művelődési Intézet szakkörén. A finom és mutatós darabokból kiállítás nyílt.

Rimóczi Ágnes

Akár meg is ehetnék a település címerét a szajoliak, hiszen mézeskalácsból formázták meg azt. Az elmúlt hónapokban, a Nemzeti Művelődési Intézet programja keretében működő mézeskalács szakkörön emellett még számos mutatós és minden valószínűséggel finom alkotás született. 

Novák Kálmánné Edit, alkotás
Az elkészült alkotásokat a szakkör egyik tagja, Novák Kálmánné Edit mutatta meg hírportálunknak
Fotó: Rimóczi Ágnes

– Ősszel, két csoportban indult mézeskalács szakkör a Közösségi Ház és a Harmónia Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében. A húsz alkalomból álló foglalkozáson tíz fő vett részt, akik hétről hétre újabb és újabb finom és gyönyörű mézeskalácsot készítettek – tudtuk meg Czékmási Csillától

A település közösségi házának vezetője elmondta, hogy a szakkörön készültek adventi koszorúk, karácsonyfadíszek és természetesen a húsvéti ünnepkörhöz köthető mézeskalácsok is. Kiderült, hogy a település címere is elkészült mézeskalácsból, mely szép és természetesen ehető is egyben.

– A szakkör legaktívabb tagja Fazekas Sándorné volt, aki minden szakköri foglalkozásra előre készült, kipróbálta a recepteket, összeállította a napi hozzávalókat és folyamatosan segítette a résztvevőket – avatott be a kulisszatitkokba az intézményvezető.  Az alapanyagokat és a kellékeket a Nemzeti Művelődési Intézet biztosította a szakkör résztvevőinek. Az elkészült alkotásokból kiállítás nyílt a közösségi házban, mely május végéig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában