Hiánypótló beruházás

2024.05.09. 07:00

Bölcsődébe várják a gyermekeket ősztől Tiszabőn, elkészült a várva-várt fejlesztés

Közel hatszáz négyzetméter alapterületű bölcsőde épült Tiszabőn, ez lesz a település első ilyen intézménye. Az új bölcsőde az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásának köszönhetően készült el, és a szeretetszolgálat működteti majd.

Molnár-Révész Erika

Kívül-belül elkészült, a parkolók is megépültek, már csak a gyermekek és gondozóik hiányoznak Tiszabő első bölcsődéjéből. Az impozáns épületben a 2 csoportszoba mellett egy konyhát és egy tálalóhelyiséget, emellett korszerű, tágas mosdókat és öltözőket is kialakítottak. Az ide érkező 3 év alatti gyermekeket emellett egy nagy, Tiszára néző, hátsó játszóudvar is várja. Az új intézmény a nők mielőbbi munkába állását, és a gyermekek minél koraibb szocializálódását segíti a hátrányos helyzetű településen.

Bíró Zoltán, bölcsőde, beruházás
Történelmi fejlesztés Tiszabőn, elkészült a település első bölcsődéje, ami szeptembertől fogadja a 3 év alatti gyermekeket – tájékoztatott a helyszínen Bíró Zoltán alpolgármester
Fotó: Mészáros János 

– Jelenleg az üzemeltetés átadásának folyamata zajlik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára, így szeptembertől már megnyithatja kapuit a gyerekek előtt, a szülők már nagyon várják. Kétszer 15 férőhelyes lesz a két csoportos bölcsődénk, a feladatellátás gördülékenysége érdekében a tiszaburai intézménnyel összevonva működik majd – tájékoztatott a helyszínen Bíró Zoltán alpolgármester.

A bölcsődére Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert mintegy 370 millió forintot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabő önkormányzatával konzorciumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában