Összefoglaló

2024.04.27. 21:42

Harmadik alkalommal csatlakozott a Futókörök napjához Szolnok – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Másfél évszázada alapították a Karcagi Nagykun Vadásztársaság elődjét, látványos vadászati kiállítással ünnepelnek.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Mérföldkövéhez érkezett a „Tiszafüredi Óvodák és Bölcsőde Infrastruktúra fejlesztése” című projekt, melynek keretében játszótéri játékokat telepítettek, illetve parkoló is épült a Tisza-tó fővárosában.

Hosszú keresgélés után bukkantak rá egy ideálisnak tűnő terápiás lóra a révaysok. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a gyógypedagógiai célú lovagoltatás több mint két évtizeden át működött a homoki Révay György EGYMI-ben, tavaly nyáron viszont az állatuk elpusztult. Jótékonysági bálon gyűjtöttek, hogy újat tudjanak vásárolni.

Ígéretéhez híven a szolnoki kórház gyermekosztályának ajánlotta fel a képeiért kapott pénzt Kardos Tamás fotográfus.

Már öt polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba Törtelen a júniusi önkormányzati választásra.

A Debreceni Egyetem Szolnok Campusa adott otthont szombaton a Magyarország étele 2024 rendezvénysorozat döntőjének. A profi szakácsok mellett cukrászok és pincérek is összemérték tudásukat – profizmusukról a helyszínen járva bizonyosodhattunk meg.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Berekfürdőn létrejött redemptiós emlékparkot szombaton. Az átadáson elhangzott: a parkkal évszázadokig fennmaradó jelet hagynak maguk mögött a nagykunok a kiskun és jász testvéreikkel közösen.

183 millió forint értékű fejlesztést végez el idén Abonyban a DAKÖV, lekátyúznak másfél teniszpályányi területet a város útjain, 10 millió forintot kapnak az Abonyban letelepedő háziorvosok, emléktáblát állítanak az Ungár-kúriánál – ezekről is döntött csütörtökön az abonyi képviselő-testület.

Már harmadik alkalommal csatlakozott a Futókörök napjához a vármegyeszékhely, a kilométereket a Tiszaligetben lehetett gyűjteni.

Egy ország „Kapája”, Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Mucsi Zoltán életében a nagy találkozások mindig is hangsúlyos szerepet játszottak. Bár eleinte nem volt egyértelmű az út a színház felé, amikor rátalált, szívét, lelkét beleadta a munkába, a játékba, mindez pedig az évek alatt meghozta a gyümölcsét. Az abonyi származású színművésszel legutóbbi szolnoki előadásának apropóján készítettünk interjút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában