Vizsgálják az okát

4 órája

Holtan találtak egy tiszaderzsi házaspárt, rejtélyes tűz pusztított az otthonukban

Tűz pusztított egy tiszaderzsi házban. Az ott élő házaspárt holtan találták meg a tűzoltók, az idősek a tűzben lelték halálukat.

Rimóczi Ágnes

Nem tűnt fel senkinek, hogy tűz ütött ki egy tiszaderzsi házban, csak az aggasztott egy ismerőst, hogy nem jut be az ingatlanba. Hívására a hatóság a helyszínre ment, ahol kiderült: az ott élők tűzben lelték halálukat.

tűzben lelték halálukat
Tűzben lelték halálukat az idősek
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Hétfőn kora délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy tiszaderzsi idős házaspárhoz nem jut be az ismerősük. Ahogy arról Mukics Dániel hírportálunkat tájékoztatta: egy tűzoltóegység vonult a Fő utcai, hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki.

A tűzben lelték halálukat az idősek

– Az idős házaspárt holtan találták az épületben, amelyben korábban tűz pusztított. A hálószobában égésnyomok voltak, matrac, kanapé és éjjeliszekrény égett, de tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűz keletkezésének pontos okát tűzvizsgálat fogja feltárni – részletezte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Nem tanácsos ágyban dohányozni

Mukics Dániel az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy egy égő, vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl. Ennek elkerülése érdekében nem tanácsos ágyban dohányozni. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában