Kórházba vitték

2 órája

Mire a gyermek összeesett a fürdőszobában, már gyilkos gázzal telítődött a túri ház

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy gyermek szerda este Mezőtúron, egy Alkotmány utcai családi házban. A fiatal túlélte a történteket, de nagyobb tragédia is lehetett volna az esetből.

Mészáros Géza

A mezőtúri Alkotmány utcai házban lakó egyik szülő hívta fel a központi segélyhívó számot, miszerint gyermeke rosszul lett a fürdőszobában. A szülő ezt követően kiszellőztette a házat.

Fire Visible Through Bedroom Door
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

A város hivatásos tűzoltói érkeztek ki az ingatlanhoz, melyben nem volt szén-monoxid-érzékelő. Az egység visszaállította a jelzéskor fennálló körülményeket, majd a fürdőszobában található kombi gázkazán mellett, illetve a nappaliban is kimutatta a halálos gáz emelkedő koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. A mérgezést szenvedett fiatalt kórházba szállították.

Ez már a második eset volt egy héten belül vármegyénkben, mert ebben a lakásban sem volt szén-monoxid-érzékelő. A vasárnapi, tiszafüredi esethez hasonlóan ez a mérgezés is elkerülhető lett volna szén-monoxid-érzékelő használatával. Pedig egy ilyen készülék elengedhetetlen azokban az ingatlanokban, ahol nyílt égésterű tüzelő-, fűtőberendezés működik. Ezek a helyiség levegőjét használják fel, ha pedig odabent az oxigén szintje lecsökken, akkor tökéletlen égés jön létre, amely szén-monoxid kialakulásához vezet. Ennek legnagyobb veszélye, hogy érzékszervekkel nem vehető észre, illetve mérgezésének tünetei összekeverhetők más betegségekével: fejfájás, émelygés, hányinger, szédülés; súlyos esetben pedig ájulás és halál következhet be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában