Közlekedésrendészeti adatok

14 órája

Félezer gyorshajtót füleltek le a rendőrök a jászkunsági utakon

Az elmúlt héten sem tétlenkedtek a jászkunsági rendőrök. A jászkunsági közlekedésrendészeti adatok szerint baleseteknél intézkedtek, ittas sofőröket szűrtek ki a forgalomból, és több kerékpárosnál tapasztaltak szabálysértést.

Rimóczi Ágnes

Megérkeztek a jászkunsági közlekedésrendészeti adatok. Az elmúlt hét statisztikája szerint több mint félezer, a megengedett sebességnél gyorsabban haladó autót mértek be a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei utakon, de voltak kifogások a két keréken közlekedőkkel szemben is.

PEZ_9545
Fotó: Zalai Hírlap / Forrás: Illusztráció / MW Archívum

Közlekedésrendészeti adatok számokban

– Az egyenruhások tizennégy ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, valamint tizenkét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A forgalom-ellenőrzők 533 autót mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 227 kerékpárost is ellenőriztek, ennek során negyvenhárom esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt egy esetben jártak el a rendőrök – részletezte a statisztika számait András Hunor Lehel.

Ha volánhoz ülünk, ne feledjük: csúszik az út

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a tapasztalatokkal kapcsolatban kiemelte: az elmúlt időszakban megszaporodtak a pályaelhagyással járó, és az elsőbbségi szabályok meg nem adása miatt bekövetkezett balesetek.

– A hőmérséklet csökkenésével, a vizes, sáros, falevelekkel teli, nyálkás úttesten való közlekedéskor megnő a jármű megcsúszásának veszélye, különösen fékezéskor, valamint kanyarokban. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végrehajtani – havta fel a figyelmet.

A szabályok mindenek előtt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy kössék be a biztonsági övet, figyelmüket az úttestre és annak környezetére összpontosítsák, az elsőbbségi szabályokat, valamint a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában