Közlekedésbiztonsági verseny

3 órája

Autóval és motorral is remekeltek vármegyénk polgárőrei

A gyorsaság és pontosság vezetett célra. Idén tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az országos polgárőr közlekedésbiztonsági versenyt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét Kecse László, a tiszaföldvári és Péter Géza, a tiszavárkonyi polgárőr egyesület elnöke képviselte. Autóba ülve és motorra pattanva teljesítették a pályákat.

Pakainé Pusztai Nóra

Az Országos Polgárőr Szövetség az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság a napokban immár tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a országos polgárőr közlekedésbiztonsági versenyt.

országos közlekedésbiztonsági verseny
Kecse László, a tiszaföldvári polgárőr egyesület elnöke motoron és autóval is teljesítette az országos közlekedésbiztonsági verseny feladatait
Forrás:  Beküldött fotó

Autós és motoros kategóriában vármegyénként két-két polgárőrt vártak, térségünket Kecse László, a tiszaföldvári és Péter Géza, a tiszavárkonyi polgárőr egyesület elnöke képviselte.

A budapesti helyszínen tartott megnyitó után mindkét kategóriában sorszámot húztak a versenyzők, akik polgárőr és közlekedési ismeretekből először tesztlapon adtak számot tudásukról. 

Az elméleti után gyakorlati feladatokat kaptak a közlekedésbiztonsági verseny során

– A gyakorlati feladat egy kiépített ügyességi pálya volt, ahol a vezetéstechnikai tapasztalatunkat bizonyíthattuk. A cél az volt, hogy minél rövidebb idő alatt hibátlanul vagy minél kevesebb hibaponttal teljesítsük a szakaszt – tudtuk meg Kecse Lászlótól.

országos közlekedésbiztonsági polgárőr verseny
Kecse László, a tiszaföldvári egyesület elnöke és Péter Géza, a tiszavárkonyi egyesület elnöke csapatban második helyet értek el
Forrás:  Beküldött fotó

A XIX. Országos Közlekedésbiztonsági Polgárőr Versenyen Péter Géza a motoros kategóriában egyéni II. helyezését érte el, míg motoros kategória csapatversenyében Kecse László és Péter Géza teljesítménye ugyancsak a dobogó második fokára volt elegendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában