Kevésen múlt az életük

3 órája

Furcsa hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából, azonnal az ablakhoz rohant mindenki

Furcsa hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából kedden. Négy ember élete forgott veszélyben.

Rózsa Róbert

Gyanútlanul ültek négyen is egy családi házban kedden este, amikor egy hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából. Ez volt a házban lévők szerencséje: ha a hang nem szólal meg, az könnyen tragédiához vezethetett volna.

hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából, szászbereki fürdőszoba, szén-monoxid, szén-monoxid-érzékelő, tűzoltó, katasztrófavédelem
Furcsa hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából kedden este. Egy apró készülék szólalt meg
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország / Forrás: Illusztráció / MW Archívum

Különös hang szűrődött ki a szászbereki fürdőszobából

Történetesen ugyanis egy szén-monoxid-érzékelő hangja riasztotta a házban tartózkodókat. A jelzésre a szászbereki Árpád utcai házban tartózkodók nyomban elzárták a gázt, és azonnal szellőztetni kezdtek, így nem történt baj.

Mint az esetről beszámoló Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, a szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók visszaállították a jelzéskori állapotokat, majd a fürdőszobában lévő, bekapcsolt gázüzemű átfolyós vízmelegítő mellett ki is mutatták a szén-monoxid emelkedő koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett, a házban lévők annak köszönhették életben maradásukat, hogy a lakásban volt szén-monoxid-érzékelő.

Egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat, valamint elkerülhetik a sérülést

– emelték ki.

Emlékeztettek, egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Ezért fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában