Éjszakai baleset

4 órája

Hová tűntek a Szolnok határában árokba borult, magára hagyott autó alkatrészei? – galériával

Egy feje tetejére borult, magára hagyott kocsi hever az árokban Szolnok határában. Csak pár napja van ott, de már sok mindent leszereltek róla a tolvajok vagy vitt magával a tulajdonosa. Az árokba borult autó jövőbeli sorsa egyelőre bizonytalan.

Szoljon.hu

Napok óta furcsa látvány fogadja a Szolnok és Tószeg között közlekedőket. Egy személyautó ugyanis a feje tetejére borulva hever az árokban, nem messze attól a helytől, ahol múlt vasárnap egy súlyos baleset történt. Néhány alkatrésze szerteszét hever a közelben, több dolog pedig már eltűnt belőle. Hogy tolvajok vagy a tulajdonos vitte magával, egyelőre nem tudni. De vajon mi történt az árokba borult autóval?

árokba borult autó
A katalizátor és a kerekek már a baleset másnapján eltűntek az árokba borult autóból
Fotó: Mészáros János

Egy hírportálunknak nyilatkozó tószegi lakos szerint még a hét első felében történt a baleset, azóta látja ott a felborult kocsit.

– Egy személyautóval történt a baj – mondta a Szoljon.hu-nak. – Tószeg és Szolnok között, a Sasi kanyar előtt hever most a kocsi, amely – úgy tudni – kedden ismeretlen okokból lesodródott és a tetejére borulva állt meg a gát tövében. Egy Ford Focusról van szó – fűzte hozzá.

Úgy vélte, a katalizátort és a kerekeket valószínűleg már szerdára eltüntették a szerencsétlenül járt autóból. Hogy a tulajdonos vitte ezeket magával, vagy a fosztogatók, azt nem lehet tudni.

Hogy pontosan mi történt, arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság adott tájékoztatást.

– Egy tószegi lakos haladt egy személyautóval Szolnok felé a 4625-ös számú úton október 22-én hajnalban, 3 óra 40 perc körül – közölte Mári Ilona sajtószóvivő. – A kocsi a menetiránya szerinti jobb oldali árokba hajtott, ahol a tetejére borult. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Meddig marad a helyszínen az árokba borult autó?

– A közúti közlekedési balesettel érintett jármű – akár üzemképes, akár üzemképtelen – közterületről való elszállíttatása elsősorban a tulajdonos kötelessége és feladata. Ezen szabály kiváltképp igaz, ha a jármű forgalmi akadályt képez vagy közterületen hagyása a vagyonbiztonságot veszélyezteti – mutatott rá a szóvivő. 

– Amennyiben ennek a tulajdonos vagy üzembentartó nem tesz eleget, abban az esetben a rendőrség közterületről elszállíttathatja a gépjárművet, de ilyenkor a felmerülő költségek (szállítási és tárolási díj) a tulajdonost terhelik. Ha a közlekedési balesettel érintett járművet a rendőrség a további szakértői vizsgálatok, vagy egyéb célból lefoglalja, annak szállításáról hivatalból intézkedik. Gyorsforgalmi utak mentén hátrahagyott, műszaki hibás járműveket pedig a közút kezelője szállíttatja el, a vagyonmegóvás és balesetmegelőzés érdekében.

Az érintett kocsi azonban még most is ott hever az árokban. A fejtetőre borult kocsinak már egyetlen abroncsa sincs meg, a közelében pedig néhol szétszóródott alkatrészek hevernek.

Az úgynevezett Sasi kanyar környékén egyébként jó néhány baleset történt már. Legutóbb épp múlt vasárnap, amikor két autó frontálisan ütközött arrafelé. A karambol helyszínére mentőhelikopter is érkezett, az utat elzáró roncsok miatt pedig hosszú kocsisorok alakultak ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában