Már zajlanak a tárgyalások

2024.09.17. 14:00

Óriási trauma: családon belüli szexuális erőszak áldozata lett egy óvodás kislány

Egy Jászkunságban élő férfi tíz év fegyházbüntetésének jogerőre emelését indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, aki saját testvérének óvodás korú kislányával fajtalankodott évekig. A szexuális erőszak ügyében már zajlanak a tárgyalások

Mészáros Géza

A főügyészség sajtóosztálya közleményt adott ki a szexuális erőszak büntetőügyének jelen állásáról. Mint az előzményekről beszámolva kifejtették, az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

Szexuális erőszak
Szexuális erőszak áldozata lett egy jászkunsági óvodás kislány
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a férfi egy jászkunsági településen együtt élt testvérével és annak családjával. Együttélésük során 2012 és 2019 között az akkor óvodás, később általános iskolás korú unokahúgát rendszeresen szexuálisan molesztálta.

A férfi a családtól történő különköltözést követően sem hagyott fel cselekményével, 2021-ben bizonyítottan további két alkalommal végzett erőszakos szexuális cselekményeket a kislánnyal.

A férfi magatartása folytán a gyermek súlyos mértékű érzelmi-szexuális traumát szenvedett el.

A Szolnoki Törvényszék a bűncselekmények elkövetését tagadó, enyhén értelmi fogyatékos férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt tíz év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozástól, amely kiskorú személyekhez kapcsolódik, végleges hatályú eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az elkövető, a védője és a gondnoka jelentett be fellebbezést felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság a teljes körűen lefolytatott bizonyítási eljárás során helyesen jutott arra következtetésre, hogy a férfi a terhére rótt bűncselekményeket elkövette, és az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés is arányos, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában