Ítélet

2024.09.09. 13:39

Megbánta, de már késő volt: szörnyű dolgot művelt szerelmével a dühös nő

Drámai eset történt még tavaly augusztusban, Tiszaföldváron. Mellbe szúrta élettársát egy nő, majd azonnal mentőt hívott hozzá. A Szolnoki Törvényszék a napokban hozott jogerős ítéletet az ügyben.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A Szolnoki Törvényszék jogerős ítéletet hozott annak az ötvenegy éves, büntetlen előéletű nőnek az ügyében, aki tavaly augusztusban egy közel tíz centiméter hosszúságú késsel mellbe szúrta élettársát – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

mellbe szúrta,ítélet,Tiszaföldvár
Majdnem tragédiához vezetett egy középkorú pár veszekedése: a nő mellbe szúrta élettársát
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Elfajult a veszekedés, mellbe szúrta élettársát

A vád szerint a nő 2023 augusztus 20-án délelőtt tíz óra körül tiszaföldvári otthonukban, egy veszekedés során mellkason szúrta, életveszélyesen megsebesítette élettársát, majd azonnal hívta a mentőket. Kiérkezésükig a férfi mellett maradt és a mentőszolgálat telefonon adott utasításait követve igyekezett ellátni őt.

A férfi a sérülés következtében életveszélyes állapotba került, az időben megkapott orvosi ellátás mentette meg az életét.

– Az ügyben 2024 május tizenhetedikén emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék szeptember harmadikán előkészítő ülést tartott, melyen ismertették a vádiratot és kihallgatták a vádlottat – ismertette a részleteket a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya. 

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Nyilatkozatát a bíróság elfogadta és ítéletet hozott

– tudtuk meg a törvényszéktől.

Felfüggesztett börtönt kapott az asszony

Szolnoki Törvényszék sajtóközleménye szerint a nőt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év felfüggesztett börtönre ítélték, mely végrehajtásban három évi próbaidőt jelent. Valamint a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletét is elrendelte.

Mivel a döntést az ügyészség, a vádlott, valamint annak védője is tudomásul vette, így a bírósági eljárás kevesebb mint négy hónapig tartott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában