Bűntett

7 órája

Letartóztatták a tiszaföldvári gyújtogatót

Először csak fenyegetett, majd lángra lobbantotta a kiskaput díszítő borostyánt egy férfi. Csak a lakók lélek jelenlétén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. A tiszaföldvári gyújtogatót letartóztatták.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Sutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszély okozása bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt indítványozta egy 22 éves férfi letartóztatását. A tiszaföldvári gyújtogató először megfenyegetett egy helybeli házaspárt, majd megpróbálta lángra lobbantani a házukat. 

tiszaföldvári gyújtogató
A tiszaföldvári gyújtogató egy gyufával lobbantotta lángra a helybéli ház bejáratát
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

– A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megjelent egy tiszaföldvári ingatlan előtt, és az ott lakókat megfenyegette azzal, megöli őket úgy, hogy a házukat rájuk gyújtja – részletezte dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Alig telt el néhány nap, a gyanúsított bekiabált a házba, a nála lévő gyufával a ház kerítésén lévő borostyánt meggyújtotta.

– A borostyán tüzet fogott és a tűz átterjedt az ingatlan kiskapuja felett található lakóházhoz közvetlenül kapcsolódó faszerkezetre. A tüzet az ingatlanban tartózkodó sértettek eloltották – közölte.

Csak a lakók lélek jelenlétének köszönhető, hogy a tűz nem okozott nagyobb kárt. 

Az ügyészség az indítványában hivatkozott a gyanúsítottal szemben fennálló szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélyére is.

– A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását, ami ellen ő fellebbezett, így a letartóztatás kérdésében végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz – fogalmazott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában