Lángoló mozdony

2024.09.03. 10:23

Tűz pusztított egy vonaton, a végén már az üzemanyagrendszert próbálták védeni a tűzoltók

A veszélyes helyzet miatt öt szerelvény várakozott a közelben. A mozdonytűz miatt csak később tudtak tovább haladni.

Mészáros Géza

A tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a mozdony üzemanyagrendszerére

Forrás: Mezőtúr HTP

Nagyobb riadalom keletkezett hétfőn délután Mezőtúron, amikor a Batsányi János utcánál kigyulladt egy tehervonat mozdonyának elektromos rendszere. A Mávinform azonnali tájékoztatása szerint a békéscsabai fővonalon, Mezőtúr és Gyoma között egy magánvasúti tehervonat mozdonyának gépterében füst keletkezett. Ám kiderült, hogy az eseménynek nagyobb volt a lángja, mint a füstje...

A tehervonat mozdonyának elektromos rendszere gyulladt ki
Forrás: Mezőtúr HTP

Arról ugyanis már a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya számolt be hírportálunknak, hogy a helyszínre kiérkező mezőtúri és szarvasi hivatásos tűzoltók leválasztották a lángoló mozdonyt a szerelvényről, majd miután a vasúttársaság szakemberei áramtalanították a felsővezetéket, két vízsugárral megfékezték a tüzet és leválasztották az elektromos hálózatról az akkumulátort.

A tűzoltók azt is megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a mozdony üzemanyagrendszerére. A vágányzár miatt öt vasúti szerelvény nem tudott ideiglenesen továbbhaladni.

A Mávinform hétfő éjszakai közlése szerint Mezőtúr és Gyoma között hétfő estétől már mindkét vágányon közlekedhettek a vonatok, miután a sérült tehervonatot elvontatták. A Budapest–Békéscsaba vonalon azóta helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában