Vádemelés

2 órája

Kamuhívás: elképesztő ok miatt vezette félre a hatóságot egy karcagi férfi

Elképesztően pofátlan tettet hajtott végre egy karcagi férfi: bűncselekményről tett bejelentést, de kiderült, hogy ilyesmiről még csak szó sincs, egészen más szándékkal csalogatta magához a gyanútlan egyenruhásokat. A hatóság félrevezetése miatt emelt vádat ellene a Karcagi Járási Ügyészség.

Pakainé Pusztai Nóra

Egy 38 éves karcagi férfi gondolt egyet, és mivel nem tudta, hogyan értelmezze a neki küldött hivatalos levelet, így kamuhívást indítva tárcsázta a rendőrséget, és egy valótlan bűncselekményt jelentett be. Meggondolatlan tette miatt a hatóság félrevezetése miatt kell felelnie. 

kamuhívás,Karcag,hatóság félrevezetése
Egy kamuhívással vezette félre a hatóságot a karcagi férfi 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A vádirat szerint a férfi 2023. március 30-án telefonos bejelentést tett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A telefonban előadta, hogy három nappal korábban a karcagi lakásába ismeretlen személyek bementek és elvitték az értékeit, 12 ezer forint készpénzt, a napszemüvegét és egy üveg vodkát – részletezte az esetet dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Kamuhívással vezette félre a hatóságot. Megérte? Aligha...

A tevékenység-irányító munkatársa kérdésére a férfi megerősítette, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el és rendőri intézkedést kért. A Karcagi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínre érkezve megállapították, hogy a bejelentő valótlant állított. A férfi a járőröknek elmondta, hogy csak azért tett valótlan bejelentést a rendőrségre, mert egy végrehajtási ügyben kézbesített ügyirat tartalmát akarta elmagyaráztatni.

A vádemelés után a járásbíróság előtt kell felelnie tettétért

– A Karcagi Járási Ügyészség a már büntetett, visszaesőnek minősülő férfivel szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyek gyakorlástól eltiltásra tett indítványt a vádemelés során a vádiratában – közölte a szóvivő.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában