Állatmentés

2024.09.06. 19:55

A lopott huskyval a karjában menekült a tolvaj a rendőrök elől Jászapátin

Vagy azért mert megtetszett nekik a fajtiszta kutyakölyök, vagy azért, mert pénzt reméltek az eladásából, mindenesetre gyorsan elkapták a rendőrök azt a párt, akik elloptak egy husky-t egy jászapáti ház udvaráról. A husky végül hamar visszakerült a gazdájához a gyors felderítésnek köszönhetően, a pár egyik tagja pedig a gyermekotthonba, ahonnan elszökött.

Molnár-Révész Erika

Szeptember 5-én, vagyis csütörtök éjjel 22 óra után kamerarendszerének monitorán látta meg egy jászapáti lakos, hogy egy ismert fiatal nő és férfi elviszik 12 hetes husky kutyáját az udvarából. Mire kiért, a pár már elszaladt a kutyakölyökkel. 

husky
Az állatbarát rendőröknek köszönhetően a husky kölyök hamar visszakerülhetett az otthonába
Forrás: Police.hu

Nem tétlenkedtek az állatbarát rendőrök, hamar meglett a husky 

A Jászapáti Rendőrőrs járőrei a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a fiatalkorú lányt és 18 éves barátját a településen, kezükben az ebbel.

– A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök is elkötelezettek az állatvédelem mellett. Nemcsak az állatok ellen elkövetett bűncselekmények megelőzésénél és felderítésénél, hanem akkor is, ha ellopnak egy kutyát – hangsúlyozta András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint elmondta, az elfogott fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt, a kutyatolvaj pedig beismerte nyilvánvaló tettét. Mint kiderült, a páros női tagját eltűnés miatt körözte a Szolnoki Rendőrkapitányság, ezért meghallgatását követően gyermekotthonba szállították. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában