Tárgyalás

2024.09.09. 19:55

Húsbárdot lóbálva, meztelenül ordítozott a rendőröknek egy bekattant férfi az utcán

Megdöbbentő ügyben tartottak előkészítő ülést hétfőn a Szolnoki Törvényszéken. A jászladányi esetben egy húsbárd is előkerült...

Mészáros Géza

Egyik kezében a négyéves kislányával, a másikban egy méretes húsbárddal, meztelen alsótesttel szidalmazta, alázta, fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket egy bedrogozott, begyógyszerezett, erősen alkoholos állapotban lévő huszonhárom esztendős fiatalember idén tavasszal Jászladányon.

húsbárd,tárgyalás,jászladány
A 23 éves fiatalember a szerek hatása alatt magáról sem tudott, amikor kislányával a kezében, húsbárdot lóbálva, meztelenül fenyegetőzött
Fotó: Mészáros Géza

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség idén június 27-én emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a 23 éves büntetlen előéletű fiatalemberrel szemben.

„Tűnjetek el innen, mert széthasítom a fejeteket!” – kiabálta

A férfi a vádirat szerint idén március 19-én este nyolc óra körül saját családja jászladányi házának nyitott kertkapujában állt, és egy jókora húsvágó bárdot emelt a feje fölé. Az eszközzel a vele szemben intézkedő rendőrök felé csapkodott, a járőröket pedig azzal fenyegette, hogy megöli őket. „Tűnjetek el innen, mert széthasítom a fejeteket!” – kiáltotta.

A vádlott felindultságának és agressziójának előzménye az ő későbbi elmondása szerint az volt, hogy összeveszett akkori párjával. Az orvos szakértői vélemények ugyanakkor azt állapították meg, hogy a fiatalember szervezetében a cselekmény idején „kristály” vagy „crack” fantázianevű kábítószer, a jog szerint új pszichoaktív anyag is volt.

A fiatalember később kihozta a házból a négyesztendős kislányát, és azt a karjában tartva tovább folytatta a rendőrök fenyegetését. Közben még a nadrágját és alsóját is lehúzta, és mutogatva a nemi szervét közönséges kifejezésekkel szidalmazva őket. A rendőrök végül a helyszínre érkező erősítés segítségével lefegyverezték a fiatal férfit, majd őrizetbe vették.

Lemondott a tárgyalásól a húsbárddal fenyegetőző vádlott

Szeptember 9-én reggel előkészítő ülést tartottak a vádlott Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőperében. Az ügyész emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt a fiatalember esetében öt év börtönt indítványozott, amennyiben a vádlott a vádirattal egyezően ismeri be bűnösségét az előkészítő ülésen. A férfi elfogadta az indítványt, lemondott a tárgyalás jogáról. Védője azonban enyhítést kért, illetve kezdeményezte a kényszerítő intézkedés megszüntetését is.

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést az ügyben

Végül dr. Ivanov Dömötör bíró öt év börtönt szabott ki rá, melynek kétharmadnyi kitöltése után feltételesen szabadulhat is akár, és melybe a március 19 óta hatályos előzetes fogva tartása is beszámít.

Miután az ügyvéd ragaszkodott az ítélet és a kényszerítő intézkedés enyhítéséhez, így a jogerős döntést másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán fogják kihirdetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában