Nyomozás

2024.09.03. 06:55

Kísérteties neszek jöttek egy boldogházi erdőből, már két hete hallották a helyiek

Időnként furcsa zajok jöttek egy jászboldogházi magánerdő belsejéből. Mint kiderült, nem véletlenül. Talán már a télre készülhettek azok az újszászi férfiak, akik apránként hordták el a kivágott fát egy erdőből. A tűzifa melegét azonban már nem élvezhetik a télen, mert csúnyán lebuktak.

Rimóczi Ágnes

A jászsági rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki két újszászi férfit, akik két héten keresztül tíz mázsánként hordták el az általuk kivágott fákat egy jászboldogházai erdőből. Tettükkel nagyjából másfél millió forintos kárt okoztak. 

falopás
A rendőrök az elkövetők autójában tíz mázsa tölgyfát találtak, mint kiderült, ezt is a tetthelyről vitték el
Forrás: Police.hu

– Augusztus 30-án kora reggel érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint egy Jászboldogháza külterületén található magánerdőből kivágtak és elvittek 20-30 köbméter tölgyfát mintegy 1,5 millió forint értékben. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, a beszerzett információk alapján Újszászon ellenőriztek egy gépkocsit, amivel tíz mázsa tölgyfát szállítottak. A járművezető és utasa elismerték, hogy a rakomány a jászboldogházai erdőből származik – számolt be az esetről Mári Ilona. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondása szerint a két újszászi férfit előállították, és a jászsági nyomozók lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. 

– Az elkövetők elmondták, hogy a területre az elmúlt két hétben többször is visszatértek, és minden alkalommal kivágtak és elvittek mintegy 10 mázsa tölgyet. A rendőrök a megtalált fát lefoglalták – tudtuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában