Végzetes szórakozások

3 órája

Büntetőperes ügy lett a mezőtúri Peres-holtágnál tartott születésnapi buli vége

A Szolnoki Törvényszéken a napokban folytatódott annak a húsz esztendős mezőtúri fiatalembernek a büntetőügye, akit a bizonyítási eljáráson két tényállással is vádolnak.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. július 14-én életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy húsz éves, büntetlen előéletű mezőtúri fiatalemberrel szemben.

Súlyos testi sértés Mezőtúron
Az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt mezőtúri fiatalember nem ismeri el a bűnösségét a Szolnoki Törvényszéken dr. Hajdu Anna bírónő előtt zajló büntetőügyben
Fotó: Mészáros Géza

Az illető a vádirat szerint 2021. július 3-án este tíz óra körül Mezőtúron, a Peres-holtágnál lévő egyik telken tartott születésnapi összejövetelen egy pálinkásüveggel homlokon vágott egy másik fiatalt, aki ennek következtében közvetlen életveszélyes sérülést, agyzúzódást szenvedett.

Ismét bántalmazással vetett véget egy vitának

A vádlott egy hónappal később, 2021. augusztus 15-én éjjel fél négykor pedig a népszerű mezőtúri Erőd Klubban összeszólalkozott egy korábbi ismerősével, majd miután a táncparketten való kölcsönös lökdösődések után a biztonságiak kivezették őket a szórakozóhely elé, a nézeteltérést a terhelt egyetlen végzetes ütéssel zárta le. Ököllel ugyanis úgy megütötte a másik fiatalt, hogy az elvesztette az eszméletét, fejjel előre a földre esett, és eltört az arccsontja.

A közelmúltban a Szolnoki Törvényszék előtt megtartott tárgyaláson a vádlott továbbra sem ismerte el bűnösségét. A korábbi, előkészítő ülésen az ügyész négy év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, ám az elindított bizonyítási eljárás végeredménye fogja meghatározni, hogy az ítélet felmentéssel, enyhébb, vagy súlyosabb mértékű büntetéssel zárul-e majd…

Sportbarátságból és pogózásból büntetőügy kerekedett

A legutóbbi tárgyaláson az Erőd Klubban történtekre fókuszált dr. Hajdu Anna bírónő. Tanúként a sértettet hallgatta meg, aki erőszakos emberként írta le a támadóját.

Akivel, mint kiderült, a Mezőtúri AFC fiú kézilabdacsapatában egykoron együtt sportoltak.

A sértett és a vádlott néhány részletben egyetértett. Például, hogy az esemény idején enyhén alkoholos befolyásoltság alatt álltak. Abban is, hogy a sértett a barátnőjével és egy másik lánnyal tartózkodott a szórakozóhelyen. És abban is, hogy a végzetessé váló vitájuk a táncolás közben történt „összevállazásból”, a fejrázós headbang-ből és a lökdösődős pogóból indult ki. Ezt követték a neheztelő szemkontaktusok, majd a „gyerekiazutcára!” beszólások.

Végül kimentek az utcára, mert kivezették őket, meg még a lányokat is…

Állítólag a szórakozóhely előtt álló polgárőr-autó mögött történt meg az ütés. A fiúk szembesítése ekkortól vált eredménytelenné. A legközelebbi tárgyalásra igazságügyi orvosszakértőt, illetve további tanúkat idézett meg a bírónő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában