Drograzzia

3 órája

Különös helyeken rejtegették a drogot: egy lovász és egy szerető is nyakig benne volt – videóval, galériával

Egy lovásznál és egy díler szeretőjénél bukkantak nagy mennyiségű kábítószerre a rendőrök. A minapi drograzzia során Szolnokon és Tiszaföldváron számoltak fel egy hálózatot. Hét embert fogtak el és közel 100 millió forintot foglaltak le.

Pakainé Pusztai Nóra

A barber shop után most egy depóautóban talált kábítószert a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda debreceni egysége. Szeptember 17-én közel 150 rendőr hajtotta végre egyszerre  drograzziát Tiszaföldváron és Szolnokon nyolc különböző címen. Az egyik ilyen esetről hírportálunkon is beszámoltunk, ám akkor még a nyomozás érdekeire való tekintettel az illetékesek nem árultak el részleteket. Most kiderült, mi lett az összehangolt drograzzia eredménye.

drograzzia Tiszaföldváron
Sikerrel jártak az egyenruhások a drograzzia során Tiszaföldváron és Szolnokon
Forrás:  Police.hu

– A Készenléti Rendőrség nyomozói mellett a Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni osztálya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok, a Hajdú-Bihar és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységei és bűnügyi munkatársai vettek részt a rajtaütésben – sorolta közleményében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Négy férfit és három nőt fogtak el, kábítószer-kereskedelem, jelentős mennyiségre elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint pénzmosás miatt kell felelniük.

A drograzzia Tiszaföldváron buktatta le a hálózat fejét

– Mint az a nyomozás adataiból kiderül, a bűnhálózat felső szintjén egy 33 éves tiszaföldvári férfi állt. Az általa irányított csapat tagjai a tőle kapott drogot értékesítették tovább hol fogyasztóknak, hol dílereknek. A drogbizniszben részt vett a vezető élettársa is. A gyanú szerint a több kilogramm kábítószert tartalmazó táskáikat számos alkalommal egy lovásznál rejtették el – részletezték. 

Szeretőnél és autószerelőnél is értékesítették a kábítószert

A 33 éves tiszaföldvári férfi vásárlója volt egy 27 éves szolnoki férfi, aki a drogot élettársa, szeretője, autószerelője, valamint gyermekkori barátja segítségével értékesítette tovább. Ő állt kapcsolatban azzal a 24 éves kisújszállási férfival is, aki barber shopjában tárolta a drogot, és tavaly szeptemberben fogták el. 

Mint kiderült, a kavics, füstifecske, keksz, sütemény, szilánkos, tejföl, csemperagasztó, fehér cica, barna cica neveken futó kábítószert a szolnoki férfi általában a szeretője lakásán, illetve a drogüzletre fenntartott gépkocsikban tárolta. 

Marihuánát és kristály-metet is találtak a dílereknél

– A nyomozók az akció során, a kutatáskor a vezetőülés alatt meg is találták az elrejtett drogot. Az elsődleges szakértői vélemények alapján ez 3-CMC, vagyis kristály-met, míg a szerető lakásán talált anyag marihuána. Az ingatlanokban a nyomozók lefoglaltak még mérlegeket, csomagolóanyagokat, porciózáshoz használt eszközöket, telefonokat és SIM-kártyákat is. Ezenkívül az elkövetők tiszaföldvári és szolnoki házára felszerelt térfigyelő kamerák felvételeit is vizsgálták – nyilatkoztak.

Több mint százmillió forintot foglalt le a rendőrség

A gyanú szerint a banda tagjainak vagyona jelentősen gyarapodott. 

– A Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai vagyonvisszaszerzés keretében közel 100 millió forint értékben foglaltak le tőlük pénzt, személygépkocsikat, valamint arany ékszereket, illetve zár alá vettek két tiszaföldvári és egy szolnoki ingatlant is – tették hozzá. A bíróság elrendelte a négy férfi letartóztatását, míg a három nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában