Különös kegyetlenség

2 órája

Brutális gyilkosság történt Csépán, most az ítéletre vár az elkövető

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség hírportálunknak megküldött közleményében tájékoztatott, miszerint az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta annak az öcsödi férfinak az ügyében, akit a bíróság elsőfokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondott ki bűnösnek.

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszék a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádirata alapján eljárva az öcsödi férfit bűnösnek mondta ki társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Az illetőt a brutális gyilkosság elkövetése miatt 15 év fegyházra ítélték. A férfi beismerő vallomást tevő bűntársával szemben az eljárás már korábban jogerősen befejeződött, rá a bíróság 14 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki.

brutális gyilkosság
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Tervezett lehetett a brutális gyilkosság

Az ítélet szerint a férfi és bűntársa még 2008 őszén elhatározták, hogy Csépán egy ott élő 80 éves asszonytól akár erőszak útján is pénzt szereznek. Ennek érdekében a cselekményt megelőzően az idős nő háza előtt gépkocsival elhaladva terepszemlét tartottak, majd oda szintén gépkocsival 2008. november 20-án az éjszakai órákban visszatértek.

Ekkor egyikőjük a magával vitt drótvágóval elvágta a nő házán futó telefonvezetéket, hogy ne tudjon segítséget hívni, majd a bejárati ajtó üvegezett részét betörte, felhúzták a redőnyt és a lakásba bementek, ahol pénzt követeltek az asszonytól. Mivel a nő megtagadta a pénz átadását, az elkövetők értéktárgyak után kezdtek kutatni a lakásban, miközben több alkalommal az egész testén, ököllel, durva módon bántalmazták az idős asszonyt.

A pár ezer forint értékű tárgyak megtalálását követően a férfi és a társa megállapodtak abban, hogy annak érdekében, hogy a nő a későbbiekben se tudjon segítséget kérni, és ne bukjanak le, megölik őt.

Ezért egyikőjük egy párnát szorított az asszony fejére, és azt ott tartotta mindaddig, amíg a nő már nem mozdult. 

Miután meggyőződtek arról, hogy az idős nő már nem él, a férfi és a társa a helyszínről távoztak, az elvett értéktárgyakon pedig megosztoztak.

A másik vádlott tagadja bűnösségét

Az eljárás során a bűnösségét végig tagadó férfi, továbbá a védője az elsőfokú bíróság ítélete ellen fellebbezést jelentett be felmentésért.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság a széleskörűen lefolytatott bizonyítási eljárás során helyesen jutott arra következtetésre, hogy a férfi a terhére rótt bűncselekményt elkövette. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés is arányos, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában