Vádemelés

2024.09.11. 10:01

A „halállal a zsebében” tűnt fel egy sötét alak a rettegés éjjelén: áldozata nem sejtette, mi vár rá

Kétszer is kirabolta ugyanazt az áldozatát egy szolnoki férfi, egy éles eszközzel a kezében fenyegetőzött. Az ügyben nemrég vádat emeltek, fegyházat kért az ügyészség a borotvás rablóra.

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben, aki egy szétnyitható borotvával fenyegetve egymás után kétszer is kirabolta ugyanazt a férfit – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője. A vád szerint a borotvás rabló március 23-án, a késő esti órákban jelent meg Újszászon...

borotvás rabló,vádemelés,szolnok,újszász
Letartóztatásban várja a tárgyalást a borotvás rabló 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Egy elhagyatott háznál bukkant fel, ahol az egyik szobában éjszakázott rendszeresen egy 53 éves férfi. Neki először azt mondta, hogy őt kirabolták, és az elkövető abba a házba szaladt be. Erre az ott tartózkodó férfi közölte, hogy oda biztosan nem ment be senki. Ezután a férfi egy cigarettát kért tőle, majd kezében egy szétnyitott borotvával arra szólította fel, hogy adjon neki pénzt, mire a sértett cigarettát adott neki. 

Ultimátumot adott áldozatának a borotvás rabló

Ekkor a férfi közölte vele, hogy addig van ideje pénzt adni neki, amíg elszívja a cigarettát, és ha nem lesz meg a pénz, elvágja a nyakát.

Ezután át is kutatta a sértett kabátját, és a zsebében lévő szemüvegtokból elvette az abban talált 500 forintot, közben megfenyegette, hogy ne merjen szólni senkinek, különben elvágja a torkát, majd elment.

Másnap este újra találkozott a két férfi Újszászon, és a vádlott ismét pénzt kért a sértettől, aki a korábbi fenyegetések miatti félelmében a nála lévő 600 forintot és egy doboz sört is átadott neki.

A fotón a szemüvegtok látható, amiből a borotvás rabló a sértett pénzét elvette
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Letartóztatásban várja a tárgyalást a vádlott

Az ügyészség a vádiratában a büntetett férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és – a rabolt összeg erejéig – vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

A vádemelés után az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést, amit a férfi letartóztatásban vár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában