Összecsapás

2024.08.06. 11:23

Minden azon múlott, képes-e az a vékonyka lapát megmenteni a földvári férfi életét

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfival szemben. Az illető haragosa barátját akarta megölni, de helyette egy ott lévő másik férfira támadt.

Mészáros Géza

A büntetőügy jelenlegi állásáról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

vádemelés
Balta ellen lapát. A vádlott fejszetámadását egy szívlapáttal igyekezett kivédeni a sértett
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Hogy eredeti alkalmatosságukon kívül mire alkalmasak még a kerti szerszámok, azt az alábbiakból megtudhatjuk.

Mint az a vádiratból kiderült, a férfi egy személyes konfliktus miatt ez év február 25-én gépkocsival megjelent egy ismerősével a haragosa barátjának tiszaföldvári házánál. Az ingatlannál két ott tartózkodó férfival azonnal heves, agresszív vitába kezdett. A későbbi sértettet le is köpte. Az indulatos perpatvar zajára felébredt a vádlott haragosának barátja is, és az erkélyéről lekiabálva a betolakodó férfit és társát elküldte az ingatlanáról.

A férfi először a gépjárművel elindult a helyszínről, azonban pár méter múlva kiszállt és magához vett egy baltát. A vádlott, kezében a fejszével, belépett a nyitott kapun és az udvaron álló sértett felé támadt, aki pár lépést hátrált. A baltacsapások a támadástól elhajló sértett vállát érték. A bántalmazott menekülőre fogta, az udvaron felkapott egy lapátot, s azzal védekezett. A jelenlévő másik férfi is próbálta a támadót megállítani, mire a vádlott végül feldühödve távozott.

A főügyészség a vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni. A férfi letartóztatásban várja a döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában