Hiba

2024.08.21. 11:25

Részeg csónakos akart átcsorogni a Tisza-tavon, rossz vége lett a dolognak

Kora délutáni vízi túrára indult a Tisza-tavon egy részeg csónakos, nagy árat fizethet a hajókázásért.

Rózsa Róbert

Hogy a Tüskeváron nőtt-e fel, azt nem tudni, de hogy nem egy Matula bácsi, az biztos az az illető, aki kedden kora délután indult útnak a Tisza-tavon. A 49 éves kerekegyházi férfi belső égésű motorral erősítette meg csónakját, és hogy derűsebben teljen az út, a maga belsőjét is feltüzelte némi szesszel. De nem tartott soká az élvezkedés. Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hírportálunkkal megosztotta, a részeg csónakos a tavon a vízirendőrökkel futott össze, akik ellenőrizték. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi ittasan vezette a csónakot. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt nyomozást rendeltek el.

Részeg csónakos
A részeg csónakost előállították
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Nagy árat fizethet a részeg csónakos

Nem ez az első eset ezen a nyáron, hogy a rendőrség ittas csónakázókat csípett el. Múlt szerdán egy budapesti nőt igazoltattak a rendőrök a Tisza-tavon, akinél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Neki akkor a jogosítványa bánta a ittas csónakázást. Korábban pedig egy kishajó vezetőjétől vették el a jogosítványt, mert iddogálás után ment vízre hajójával.

Mint hírportálunk korábban beszámolt, júliusban Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrök hajtottak végre összehangolt ellenőrzést a Tisza-tónál. Akkor két nap alatt 13, a Tisza-tavon ittasan közlekedő sofőrrel szemben intézkedtek.

Vízen is zéró tolerancia van

A hatóság korábbi közleményeiben is figyelmeztetett: ahogy a közúton, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra.

Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem. Az is számíthat büntetésre, aki gépi meghajtású vízi jármű vezetését ittas személynek átengedi, ugyanis ezzel szabálysértést követ el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában