Ügyészség

2024.08.16. 12:00

Lopott áruval szakított volna több millió forintot egy bűnbanda, de csapdába estek

A Jászberényi Járási Ügyészség a napokban lopás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat három, Heves vármegyei férfival szemben – tájékoztatott a bűncselekményről dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség főügyészségi ügyésze, sajtószóvivő.

Mészáros Géza

A bűnbanda három vádlottja közül az egyik, jászsági munkahelyéről távirányítókat lopott, míg a másik kettő segített volna azokat eladni, de a rendőrség még időben tetten érte őket.

bűnbanda
A nyomozó hatóság lefoglalta a bűnbanda által majdnem ellopott távirányítókat
Forrás: Nyomozó ügyészség

Több mint négy millió forintot szakított volna a bűnbanda

A vád szerint a tolvaj férfi egy jászsági gyárból – a főügyészségtől meg nem erősített információ szerint a jászfényszarui Samsung üzemből – 2021 nyarától 2021 decemberéig a munkaideje végén alkalmanként magával vitt 6-8 darab, egyenként mintegy 14 ezer forintot érő – televíziókhoz használható távirányítót, közel háromszáz darabot, több mint négymillió forint értékben.

A másik vádlott megállapodott vele abban, hogy a lopott távirányítókat segít eladni, darabonként ezer forint „jutalékért”. Az eladásban segítséget nyújtó, és az ebbe bevont harmadik vádlott háromezer forintban határozta meg az eladási árat.

A vádlottak az interneten kívánták a lopott távirányítókat eladni, ezt azonban kiszúrta a cég biztonsági koordinátora, mivel ilyen távirányítókat csak szervizek részére értékesített a társaság.

A biztonsági szakember felkínálkozott vevőnek, és egyben értesítette a rendőrséget, így a tervezett átadás során az értékesítésben részt vevő férfiakat a rendőrség tetten érte, a távirányítók egy részét pedig lefoglalta.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfiakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és az okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában