Letartóztatás

2024.07.22. 17:19

Útonálló banditaként leselkedett prédájára a kunmadarasi „rém”, esélye sem volt idős áldozatának

Rablás bűntette miatt indítványozta egy 29 éves kunmadarasi férfi letartóztatását a Karcagi Járási Ügyészség. Az elkövető a dohányboltnál nézte ki magának áldozatát, akit hosszan követett. Végül hirtelen mozdulattal rántotta meg az idős férfi csuklóján a szatyrot. Az „útonálló bandita” alig több mint tízezer forintot zsákmányolt...

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kunmadarason, egy dohánybolt előtt nézte ki magának áldozatát egy férfi július 15-én. A lassan mozgó idős embert követni kezdte az „útonálló bandita”

útonálló bandita
Mint egy útonálló bandita, úgy viselkedett az őrizetbe vett fiatalember
Forrás:  Police.hu

– A sértett hazafelé tartott kezében egy szatyorral, melyben az általa korábban megvásárolt élelmiszerek, használati tárgyak és 13 000 forint készpénz volt. A támadó egy ideig követte az idős urat, akit hátulról egyre jobban megközelített – részletezte az esetet dr. Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

Addig rángatta a kezénél fogva, míg a sértett el nem esett

– Hirtelen a sértett jobb csuklóján tartott szatyrot megragadta a 29 éves helyi férfi, és addig rángatta, amíg a másik el nem esett, és így a támadó a szatyrot le tudta húzni idős áldozata kezéről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök a bejelentést követően azonosították az elkövetőt, azonban nem találták bejelentett lakcímén, ezért elrendelték a körözését, néhány nappal később őrizetbe vették. 

– Az útonálló jellegű támadás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, támadóját 3 nappal később a rendőrség elfogta – közölte.

Fennáll az „útonálló bandita” szökésének veszélye

A járási ügyészség azért indítványozta a – munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már kétszer elítélt – férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel fennáll szökésének, elrejtőzésének továbbá a bűnismétlésnek a veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában