Elfogás

2024.07.24. 18:00

Kézre került a másik tiszaburai templomtolvaj

Véget érnek a sorozatos lopások Tiszaburán? A helyzet az elmúlt hetekben olyannyira elhatalmasodott, hogy már a templomtorony rézburkolata is sorra került. Az egyik elkövetőt még aznap, a másikat szerdán fogták el.

Pakainé Pusztai Nóra

Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt a sorozatos tiszaburai betörések elérték a templomtornyot is. Egy testvérpár elkezdte lebontani a rézlemezeket, kamera buktatta le őket. Akkor a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az ügyben őrizetbe vettek egy 19 éves helyi férfit. Az illetőt még a lopás napján elfogták, miután a felvételek alapján azonosították. Háromrendbeli lopás miatt kihallgatták és kezdeményezték letartóztatását, börtönbe is szállították.

templomtolvaj
Forrás:  Police.hu

A lopásban partner testvérét szintén beazonosította az Abádszalóki Rendőrőrs – ő mindeddig rejtőzködött. Szerda délután a rendőrök újabb közleményt adtak ki az ügyben. Mint kiderült, a testvérpár még szabadlábon lévő tagja tovább folytatta a lopásokat.

– Lopásokból tartotta fent magát, míg egy július 21-i vegyesbolt betörést követően elfogták, őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását, négyrendbeli lopás miatt – közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában