Karcag

2024.07.14. 10:30

Folytatódott az év legbénább rablójának esete

A dohányboltból mindössze a jattot sikerült felmarkolnia annak a karcagi férfinak, akit nem sokkal később sörözés közben kaptak el a rendőrök. A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta egy 43 éves karcagi férfi letartóztatását.

Pakainé Pusztai Nóra

Néhány nappal ezelőtt  egy 43 éves karcagi férfi az egyik helyi dohányboltba ment be, majd a pult mögé lépett és kétszer ököllel megütötte az eladót. Pénzt akart zsákmányolni.

rablás, rendőrség
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A rablás után nem sokkal el is kapták

– A férfi és az eladó hölgy ezt követően dulakodni kezdtek, mely során a támadó pénz átadását követelte a nőtől, azonban ennek az eladó nem tett eleget, így a férfi végül a pénztárgép mellett található papírpoharat vette el – melyben a sértett a borravalót gyűjtötte – majd az abban lévő 2.100 forinttal távozott – közölte az esetről dr. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az eladó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfit még aznap délelőtt elfogta a rendőrség, melyről hírportálunkon is beszámoltunk.

– A járási ügyészség azért indítványozta a munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel fennáll szökésének, elrejtőzésének továbbá a bűnismétlés veszélye is – fogalmazott.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!