Vádemelés

2024.07.14. 19:30

Nem érte meg a fogás! Tetten érték az orvhalászó társaságot Tiszasülynél

Kimentek a sülyi rétre, s a kubik gödrökben halászott egy társaság még áprilisban. Tették mindezt tiltott halászati eszközzel, ráadásul tetten is érték őket, így aztán hal nem került a serpenyőjükbe. Sokkal inkább ők kerültek bajba...

Rimóczi Ágnes

A Szolnoki Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat négy vármegyebéli férfival szemben, akik hordókkal próbáltak halat fogni.

orvhalász
Az idősebb férfi a tiltott módszerrel négy darab pontyot, három kárászt és egy törpeharcsát fogott
Forrás: Rendőrség

– A vád szerint a 24 és 59 év közötti férfiak április 14-én kora délután Tiszasüly külterületén, a Tisza folyó árterületére, az úgynevezett sülyi rétre mentek, ahol a Tisza folyó áradása után visszavonuló víz utáni „kubik gödrökben” visszamaradt vízben tiltott módon halásztak. Úgynevezett „tapogató” halászati módszert alkalmaztak, melyhez félbe vágott hordókat használtak – számolt be hírportálunknak dr. Lánczi Rajmund. 

A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a legidősebb férfi ezzel a módszerrel négy darab ponty, három darab kárász és egy darab törpeharcsa fajú halat fogott. Azok értéke a szabálysértési értékhatárt nem haladta meg. Mielőtt a férfiak a helyszínről távozhattak volna, a halőrök tetten érték őket és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották a négy férfit.

– Az ügyészség a vádiratában a két többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a másik két vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, mindezek mellett a hordók elkobzását indítványozta. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést – hangsúlyozta dr. Lánczi Rajmund.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!