Életmentés

2024.07.22. 11:25

Életveszélyesen megégett egy nő a lakástűzben, egész Jászboldogháza imádkozik érte

Kigyulladt egy vályogház vasárnap a Jászboldogháza szélén lévő Bajnok utcában. A lakástűzben súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy nőt, akit mentőhelikopter szállított kórházba. Elsődleges információk szerint testfelületének negyven százaléka megégett.

Illés Anita

Az épület lakhatatlanná vált

Forrás: JNSZ VMKI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lakástűzhöz kaptak riasztást a lánglovagok vasárnap Jászboldogházán. 

lakástűz
Mentőhelikopter szállította kórházba a jászboldogházi lakástűz sérültjét. Az elsődleges információk szerint testfelületének negyven százaléka megégett 
Fotó: Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete Facebook oldala

Mentőhelikopter szállította kórházba a lakástűz sérültjét 

– A helyszínen egy ház előszobája és a fürdőszoba égett teljes terjedelmében. Az egyik tulajdonos súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett – tájékoztatott közösségi oldalán a Jászboldogháza Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.

Elsődleges információk szerint testfelületének negyven százaléka megégett, a légutakat is érintette az égés, a sérültet mentőhelikopter szállította kórházba. A tűzoltók mielőbbi teljes felépülést kívánnak a sérültnek.

A lángok a fürdőszobáról a közlekedőre is átterjedtek
Forrás:  JNSZ VMKI

Imádkoznak a hölgy gyógyulásáért

Közölték azt is, hogy az esethez a Jászboldogháza ÖTE, Berény I. Berény II., Berény Víz, Nagykáta és Szolnok KMSZ munkatársai érkeztek. A helyi polgárőrség elnöke, két mentőegység, majd légi mentők, a rendőrség és az áramszolgáltató szakembere is helyszínen volt. 

A közösségi oldalon sokan gyógyulást kívántak a hölgynek, és imádkoznak érte. 

A vízmelegítő begyújtása okozta a bajt

–  A tűz a fürdőszobában keletkezett, amikor az egyik lakó begyújtotta az ott lévő, fatüzelésű vízmelegítőt, melyhez égésgyorsítót használt – tudtunk meg részleteket az esetről Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

– A lángok a fürdőszobáról a közlekedőre is átterjedtek, és húsz négyzetmétert érintettek. A jászboldogházi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, akik a melléképületből három gázpalackot vittek ki, melyek nem forrósodtak át. Őket követően érkeztek meg a jászberényi és a nagykátai hivatásos tűzoltók, akik a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, három vízsugarat használva avatkoztak be; meggátolva, hogy a tűz átterjedjen a ház többi helyiségére, illetve a tetőszerkezetre. Az épület lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem tűzeseti helyszíni szemlét végzett – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában