Statisztika

2024.07.16. 11:58

Közel ezer gyorshajtót mértek be a vármegyénk forgalom-ellenőrzői a Jászkunság közútjain

Több mint harminc járművezető enyhítette szomját alkohollal a hőségben, de rajta vesztek.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya hétfőn hírportálunknak is megküldte az elmúlt hét közlekedésrendészeti adatait.

Közlekedésrendészet
Fotó: Cseh Gábor / Forrás: Illusztráció

Aszerint vármegyénk egyenruhásai a mögöttünk álló héten harmincegy ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, valamint tizenegy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A forgalom-ellenőrzők 956 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 251 kerékpárost is ellenőriztek, akiknél 70 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt négy esetben jártak el a rendőrök.

A napok óta tartó extrém meleg időjárás megviseli a szervezetünket. Tompulnak a reflexek, fáradékonyak lehetünk, ezáltal vezetés közben megnövekszik a reakcióidő. A balesetek elkerülése érdekében kérjük, vezessenek óvatosan, és körültekintően! „...hogy mindenki hazaérjen!” – zárta közleményét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!