Tárgyalás

2024.07.01. 17:25

Nem érhet véget a rettegett „Keresztapa” története, itt az újabb fordulat a szolnoki büntetőperében

A Szolnoki Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében az elmúlt hét közepére kiírt, az alvilágban „Keresztapaként” ismert T.P. vádlottal és társaival szemben zajló büntetőeljárás szerdai tárgyalását elhalasztották, mert az aznapra idézett tanúk, csúfnevükön „Néma” és „Manó” a szabályszerű idézésük ellenére sem jelentek meg. Dr. Nánási Máté bíró a következő tárgyalást a nyári ítélkezési szünet utánra, szeptember 23-ra tűzte ki.

Mészáros Géza

A vád: csoportosan elkövetett önbíráskodás

A Jászberényi Járási Ügyészség 2022. április 25-én csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat az alvilágban „Keresztapaként” ismert T.P. vádlottal és társaival szemben. A vádirat szerint az egyik vádlott, a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa harminc millió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként tizenötmillió forintot fizessen neki, majd miután az asszony ezt nem fogadta el, arra kötelezte volna, hogy havi nyolcvanezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja.

"Keresztapa" vs. országos cigányvajda
Dr. Nánási Máté bíró (középen) vélhetően még idén, az első félévben ítéletet hirdethet az ügyben. Háttal (balról) az ügyész, szemben a büntetőper vádlottjainak jogi képviselői
Fotó: Mészáros Géza

A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a „Keresztapa” segítségét kérte, aki három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy további három vádlottjával 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott. A „Keresztapa” mintegy mediátorként vezette a volt házaspár egyeztetését, miközben többször hangsúlyozta, hogy „itt a mai napon egyezségnek kell születnie”. Ezalatt három „verőlegénye” a ház előtt várakozott.

„Keresztapa” vs. országos cigányvajda

Az asszony – akinek védelmében pedig a helyszínre érkező országos cigányvajda lépett fel – végül belement abba, hogy havi ötvenezer forint használati díjat fizessen volt férjének, és az első havi összeget át is adta neki. A „Keresztapa” pedig írásban rögzítette a megállapodást, amit a felek aláírtak. Az ügyészség amiatt emelt vádat a vádlottakkal szemben, mert a vád szerint, a kényszerítő jelenlétük miatt írta alá a sértett a fenti okiratot, és adott át ötvenezer forintot.

Az ügyben folyó bizonyítási eljárás egy korábbi tárgyalásán Nánási bíró meghallgatta az ügyben az újszászi országos cigányvajdát, akinek a vallomása nem volt terhelő a „Keresztapára” vonatkozóan. T.P. egyébiránt már nem egyszer észrevételezte a tárgyalásokon, és ezt jegyzőkönyvekben is megerősítve rendre felhozza, hogy a sértett, általa pedig a nyomozóhatóság, illetve maga az ügyész hamis vádakat kreált, csak azért, hogy valamiért visszajuttassák őt a rácsok mögé.

A szeptemberi tárgyalásra újra beidézik „Némát” és „Manót”, akik, ha nem jelennek meg, megkockáztatják a rendőrségi előállítást, illetve annak terhelő következményeit…

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában