Új pszichoaktív anyag

2024.07.18. 09:22

Virágkorát éli a kábítószer-kereskedelem Jászladányon, újabb dílereket fogtak

Három jászladányi férfit új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

Mészáros Géza

Egy jászladányi díler bűnügyi felügyelet alatt, két társának segítségével árusított kábítószert Jászladányon – tájékoztatott a történtekről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A kábítószer-kereskedelem túlzottan nagy népszerűségnek örvend a településen.

Kábítószer-kereskedelem
Kábítószer-kereskedelem: három jászladányi férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak
Forrás: Police.hu

A 48 éves jászladányi férfivel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat eljárást. A gyanúsítottnak a korábbi ügye miatt a bíróság előírta, hogy május óta nem hagyhatja el a lakóhelyét. Azonban nem tanult az ellene folyó eljárásból sem, hiszen maga mellé vett egy 38 éves helyi és egy 51 éves tápiószelei férfit, akik helyette végezték el az árubeszerzést, és a közel húsz rendszeres drogfogyasztó kiszolgálását.

A krekk (crack) fantázianevű illegális szert csomagonként 1000-2000 forintos áron értékesítették, majd a bevételt leadták az ötletgazdának.

A jászberényi nyomozók a Tisza Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató (MEKTO) bevetési egységgel közösen július 16-án ütöttek rajta a trión. Az elfogás és kutatás során több gramm kábítószergyanús anyagot és a kereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le.

A három férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki őket. A banda vezetőjét őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!