Jelentkezni lehet

2024.07.05. 10:27

Több jászkunsági településre keresnek iskolaőröket

2020-ban vezették be, s évről évre egyre több iskola vesz részt az iskolaőri programban. A Jászkunság néhány településén most új jelentkezőket várnak.

Rimóczi Ágnes

Iskolaőrök jelentkezését várja jászkunsági rendőrség. Ahogy arról Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hírt adott: várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnének közreműködni az adott nevelési-oktatási intézmények rendjének tanítási időben történő fenntartásában. 

iskolaőr,iskola,őr,rendőrségi,
Illusztráció
Fotó: Für Henrik / Forrás: Mw Archív

– Az iskolaőr – fegyverhasználati jog nélkül – kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott közfeladatot ellátó személy, aki a rendőrség területi szervénél áll munkaviszonyban. Az iskolaőr biztosítja, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottai feladataikat zavartalanul elláthassák. A tanulók, vagy az intézmény dolgozóinak biztonságát sértő, vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozza, megszakítja, a sérelmükre elkövetett jogellenes cselekményeket megelőzi – részletezte a témával kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Megtudtuk, hogy jelenleg Tiszaföldvár-Homokra, Kunszentmártonba, Cserkeszőlőre, Mezőtúrra, Tiszaburára, Szolnok-Szandaszőlősre és Újszászra keresnek iskolaőröket. Információt kérni a vármegyei rendőr-főkapitányságnál lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában