Tisza-tavi ellenőrzés

2024.07.16. 18:30

Nem volt hiány ittas sofőrökből a Tisza-tónál

Földön, vízen és levegőben ellenőriztek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Tisza-tó térségében az elmúlt napokban. Volt tennivalójuk...

Rimóczi Ágnes

Közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kollégák bevonásával július 12–13-án. A rendőrök szárazföldön, vízen és levegőben egyaránt jelen voltak a turizmussal érintett területeken, kiemelten a Tisza-tó és térségében. 

ellenőrzés
A rendőrök vízen is tartottak ellenőrzést
Forrás: Police.hu

Az ellenőrzések célja a közlekedésbiztonság megszilárdítása, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése volt – tájékoztatta hírportálunkat a  Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az illetékesek kiemelték: az ellenőrzést a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottságban együttműködő Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve, a társszervek és a polgárőrség bevonásával hajtották végre. Mindehhez jelentős segítséget nyújtott a Készenléti Rendőrség helikopteres szolgálata, amely légi járművel a 4-es főút és a Tisza-tó felett végzett ellenőrzést a vármegyei kollégákkal.

A rendőrök az összehangolt akció során huszonhárom ittas embert szűrtek ki
Forrás: Police.hu

– Az összehangolt akció ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök közúton és vízen is az ittasan közlekedők kiszűrésére. A két nap alatt huszonhárom ittas embert szűrtek ki, közülük tizenhármat a vízen. Helyszíni bírságot 123 esetben szabtak ki, valamint 35 szabálysértési és 36 büntetőfeljelentés született. A rendőrök 41 esetben figyelmeztetést alkalmaztak – számoltak be az eredményekről a rendőrség szakemberei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!