Frissítve

2024.07.29. 13:50

Hazaérkezett nyaralásából A. Tibor, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség

Meg nem erősített hírek szerint a szolnoki rendőrség nyomozói hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki azt a jászberényi karateedzőt, aki felrúgott egy jászberényi kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Mészáros Géza

Frissítés 15:03:

Agócs Tibor
Információink szerint a szolnoki rendőrség kihallgatta A. Tibort
Fotó: Y Média / Forrás: MW archív

– A rendőrök kihallgatták azt a férfit, aki a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható – küldte meg hírportálunk kérdéseire a választ a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Mint a rendőrségi közleményben áll: 

– A szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután kamerafelvételek ellenőrzése során tudomásukra jutott, hogy ott egy férfi bántalmazott egy gyermeket. A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és július 29-én kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibort. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte – adta ki a legfrissebb tájékoztatást az ügyben a rendőrség. 

Hozzátették a nyomozó hatóság – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett – szakértők bevonásával továbbra is vizsgálja az eset összes körülményét.

Korábban írtuk:

Mint arról hírportálunk is folyamatosan beszámolt, néhány hete a szolnoki kalandparkban a jászberényi gyermek-karatetábor egyik kísérője, A. Tibor edző olyan erővel rúgott bele egy kisfiúba, a hétesztendős Tóth Rolandba, hogy az a levegőben megpördült, majd arccal előre a földre zuhant. A szolnoki rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz „ismeretlen tettes” ellen.

Rétvári Bence államtitkár és a miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Orbán Viktor leszögezte, egy tábor szervezője felelősséggel tartozik a gyerekekért: „...gondoskodik róla, vigyáz rá, és a gyerek hasznosan tölti el az idejét. Ilyen egyszerűen. Ilyen pedig nem fordulhat elő! A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, az ne szervezzen tábort. 

Ilyen emberekre nem akarjuk és nem is fogjuk rábízni a gyermekeinket!” 

hangsúlyozta a kormányfő.

A bántalmazott kisfiú az országos összefogásnak hála, a Formula–1-es Magyar Nagydíjon is részt vehetett, majd pedig a neki szervezett motoros találkozón Jászberényben a levegőbe emelve ünnepelték. Most szombaton pedig visszatért a szolnoki kalandparkba, ahol noszogatás nélkül, bátran nekiveselkedett, és befejezte a korábban abbahagyott kalandját…

Az ominózus esetet követően A. Tibor több hétre elutazott családi nyaralására, így a rendőrség egészen idáig nem tudta kihallgatni a karateedzőt. Azonban, a hírek szerint ez július 29-én hétfőn végre megvalósulhatott.

Az ügy fejleményeivel kapcsolatban több kérdésünk is akadt, így felkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan cikkünk megjelenése előtt válaszokat még nem kaptunk. Amint ez változik, cikkünket is frissíteni fogjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában