Baleset

2024.06.23. 11:08

Villám csapott egy autóba Túrkevén

A szombati esti, vasárnap éjszakai vihar Jászkunság-szerte adott feladatot a tűzoltóknak. Egy villámcsapás miatt kigyulladt autót is el kellett oltaniuk.

Rózsa Róbert

Szombat este heves vihar csapott le a Jászkunságra, az égszakadás órákon át szórta a villámokat vármegyeszerte, még a vasárnap éjszakai időszakban is.

villám, autó, Túrkeve, vihar
Villám csapott a Túrkeve határában, az út szélén álló autóba
Fotó: Facebook.com / Túrkevei Tűzoltóság

Mint írtuk, a vihar miatt a Tiszavirág Fesztivál zárónapját is félbe kellett szakítani. Hírportálunk vasárnap megkérdezte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy mit lehet tudni a vihar következményeiről.

Mint Németh Ádám, a vármegyei igazgatóság szóvivője elmondta, megyeszerte mintegy 30 beavatkozásra volt szükség a Jászkunság területén. Jelentősebb kárról egyelőre nincs tudomásuk, többnyire kidőlt fák, leszakadt faágak adtak munkát a katasztrófavédelem munkatársainak, illetve lakóházak pincéjéből kellett vizet szivattyúzniuk. Ugyanakkor – tette hozzá – vannak még folyamatban lévő beavatkozások, emellett kaphatnak még később is bejelentéseket az éjszakai vihar miatt.

Túrkevén mindenesetre arról számolt be a helyi tűzoltóság, hogy villám csaphatott egy, a 4203-as út mentén álló autóba. Mint Németh Ádám elmondta, Túrkevén a napok óta az út mentén álló autó teljes terjedelmében lángolt, a szakemberek szerint is vélhetően villámcsapás miatt égett ki.

A túrkevei tűzoltóság tájékoztatása szerint a tüzet eloltották, de az anyagi kár jelentős.

villám, autó, Túrkeve, vihar
A túrkevei önkormányzati tűzoltók eloltották a villámcsapás miatt kigyulladt autót
Fotó: Facebook.com / Túrkevei Tűzoltóság

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!