Ügyészség

2024.06.19. 11:25

Rongálás a rendőrségen: a szolnoki őrsön parkoló autókat rugdosta meg egy dühös férfi - videóval

A Szolnoki Rendőrkapitányság udvarán parkoló járművek visszapillantó-tükreit rugdosta le. Rongálás bűntette miatt emelt vádat a rendőrség.

Mészáros Géza

A Szolnoki Járási Ügyészség rongálás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki férfivel szemben. Az illető a Szolnoki Rendőrkapitányság udvarán indulatból három, a kapitányság munkatársai járműveinek visszapillantó tükrét is lerúgta.

rongálás, szolnok
A rongálás egy részlete az ügyészség videójából
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Rongálás miatt indult büntetőeljárás

A büntetőeljárás jelenlegi állásáról dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

A vád szerint a férfi felindultságában, még tavaly május 11-én reggel, a Szolnoki Rendőrkapitányság belső udvarán három ott parkoló gépjármű visszapillantó-tükrébe nagy erővel belerúgott. Az egyik autónak a légterelő-kerete is letört, míg a másik kettőnek csak visszahajlott a tükre.

A férfi alig két hét elteltével, ugyancsak Szolnokon, másik két személygépkocsi visszapillantó tükrét is lerúgta. Az egyiknek nemcsak a visszapillantó tükre tört le, hanem a rúgástól a karosszériája is behorpadt, így a gépjárműben mintegy hétszázezer forint rongálási kár keletkezett, a másiknak a tükre kiesett.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű, cselekményét megbánó férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!