A nyár veszélyei

2024.06.18. 19:55

Teszteljen! Tudja, mi a teendő mezőgazdasági tűz vagy viharjelzés esetén?

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a katasztrófavédelem. Elkészült az igazgatóság legújabb interaktív tesztje, melynek témája is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

Rimóczi Ágnes

Még pár nap és berobban a nyári szünidő, az aratás is időszerű kérdés, lassan benépesülnek a strandok is, így tehát sokakra leselkedhetnek „nyári veszélyek”. A katasztrófavédelem legfrissebb tesztjében gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak testreszabott kérdéseket a nyár veszélyeivel kapcsolatban.

nyár, nyár veszélyei
A nyár veszélyeiről készült kérdéssor 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

– A kérdéssor ezúttal is a megelőzést helyezi a fókuszba, illetve olyan szabályzókra hívja fel a figyelmet, amelyekben foglaltak betartásával elkerülhetőek a mezőgazdasági tűzesetek, vagy a személyi sérülések. Egyértelművé teszi, hogy milyen előírások vonatkoznak a gazdasági területeken dolgozókra, hol és hogyan lehet dohányozni, melyek azok a körülmények, amelyek miatt tilos rágyújtani bizonyos helyeken vagy időszakokban. A teszt foglalkozik azzal is, hogy a közelgő nyári melegben hogyan, milyen körülmények között lehet megmártózni a szabad vizekben, mi tilos és mi megengedett – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám a teszt kérdéseivel kapcsolatban. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte: a szabályok minden esetben arra szolgálnak, hogy védelmet, biztonságot teremtsenek, egyértelműen meghatározzák, milyen feltételek mellett végezhető az adott tevékenység.

Ön vajon hány kérdésre tudja a választ? Próbálja ki, töltse ki a tesztet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában