Konfliktus

2024.06.26. 11:25

A feleségét még odaadta, de kisfiát nem engedte át riválisának a jászladányi férfi

Sírva kért bocsánatot a volt feleségétől, és annak új férjétől a Szolnoki Törvényszéken jogerős ítélettel hétfőn lezárult büntetőügy jászladányi vádlottja. A férfi egy évvel ezelőtt összeverekedett a válófélben lévő neje új párjával, akinek a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes sérüléseket okozott.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. május 25-én emelt vádat a 37 éves férfival szemben. Az ügy előzménye szerelemféltés, illetve a széthulló házastársi kapcsolattal járó gyermekelhelyezési procedúra. Ennek az esetnek büntetőügy, illetve gyermeklelkek sérülése lett a következménye.

Életveszély,testisértés,büntetőügy
Dr. Hajdu Anna bírónő (szemben) jogerős ítéletet hozott hétfőn délután a jászladányi „verekedős” ügyben
Fotó: Mészáros Géza

Történt, hogy egy jászladányi házaspárnak – akik az anya két esztendős leányát és egy közös, fél éves fiút neveltek – két évvel ezelőtt megromlott a kapcsolata. Az elhidegülést az váltotta ki, hogy az anya új szerelemre lobbant egy férfi iránt. Kisvártatva oda is költözött hozzá a gyerekekkel együtt. Emiatt a válókeresetet is beadták, a szülői felügyeleti jogok gyakorlását pedig az anyára bízta a bíróság. Persze az apa is élhetett a láthatás, nevelés jogával. Ám az apa csak a „saját vér szerinti” kisfiával kívánt törődni, őt akarta mindig elvinni, a kislányt nem. Az anya azonban ragaszkodott a két gyermek közös apai gondozásához is a láthatások idején.

Ököllel ütött egykori felesége arcába

Ez az egyet nem értés okozta a gondokat 2022. december 18-án is. Az apa, aki időközben a saját édesanyjához költözött, e napon is kitartott amellett, hogy kizárólag a kisfiával foglalkozna. A volt feleség aznap este tíz óra körül az új kedvesével együtt megjelent az ex-anyósa jászladányi, Dr. Izsó utcai háza előtt egy kocsival, hogy tisztázzák a problémájukat. Ám a kulturált megegyezés lehetősége semmivé lett, amikor az anyós a jármű letekert ablakán keresztül egész egyszerűen szembeköpte a volt menyét, a volt férj pedig ököllel egykori neje arcába csapott.

A nő újdonsült kedvese erre kiugrott a kocsiból, és vehemensen számon kérte a férfit a tettéért. Dulakodás alakult ki, melynek során a vádlott mellbe rúgta a sértettet. Még pedig úgy, hogy annak egyik bordája eltört, ami át is szúrta a tüdejét. Rövid idő után a bántalmazott férfi rosszul lett, fulladozott, ezért mentőt hívtak hozzá.

A sértettet a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházba szállították, ahol a kialakult „légmellét” mellkasi szívódrain behelyezésével szüntették meg. A sürgősségi beavatkozás, illetve az egyhetes kórházi-ápolási idő elhárította az életveszélyes állapotot.

Befejezték a bizonyítási eljárást

Dr. Hajdu Anna bírónő hétfő délután befejezettnek nyilvánította a Szolnoki Törvényszéken zajló bizonyítási eljárást. A perbeszédek során az ügyész fenntartotta a vádirati előterjesztést, az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének bírói megállapítását. Azonban a számos mentőkörülmény – a vádlott büntetlen előéletű, kiskorú gyermeket nevel, megbánta cselekedetét és bocsánatot kért a volt feleségétől és az ügy sértettjétől – „csupán” kis mértékű, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

A védő nem látta indokoltnak a szándékos életveszély okozást, ezért a gondatlanságból elkövetett testi sértés megállapítására tett indítványt. Végül Hajdu bírónő a vádirati tényállás mentén hozta meg az ítéletet: Két év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a vádlottra, akinek elrendelte az április óta megszabott letartóztatásának azonnali megszüntetését is. A határozat jogerőre emelkedett, miután ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette a döntést.

Boldogság? Újabb gyermek érkezett a terhelt családba

A bizonyítási eljárás folytatólagos tárgyalásai idején a volt férjétől, a vádlottól elvált asszony hozzáment az új szerelméhez, az ügy sértettjéhez, akinek azóta már szintén szült egy gyermeket...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában