Nem kertelt

2024.05.08. 13:55

Váratlanul olyat mondott a fiúknak a burai férfi, amire lehetetlen volt felkészülni

A történtek arra utalnak, hogy nem szereti a visszautasítást.

Mészáros Géza

A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a mindössze 19 esztendős tiszaburai fiatalembernek a letartóztatását, aki két kiskorú gyermektől csikart ki készpénzt, miután veréssel fenyegette meg őket. 

Rablás, tiszabura
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A büntetőügy jelenlegi állásáról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

Az ügyészség indítványa szerint a fiatalember május 4-én este Tiszaburán, az utcán sétálva leszólított két kiskorú helyi fiút és öngyújtót, valamint ötven forintot kért tőlük. Ezután egyre emelkedő hangon szólította fel áldozatait, hogy a náluk lévő összes pénzt adják át neki. Mivel a fiúk erre nem voltak hajlandók, a fiatalember közölte velük, hogy nagyon megveri őket, ha követelését nem teljesítik. A fenyegetés hatására egyikük négyszáz, a másik fiú ezerötszáz forintot adott át neki. A gyerekek és szüleik még aznap bejelentették a történteket a rendőrségen, a hatóság pedig másnap hajnalban elfogta és őrizetbe vette a fiatal férfit.

A járási ügyészség azért indítványozta a több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének a veszélye. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén – a vele egy kisközségben élő tanúk befolyásolásával – a bizonyítást veszélyeztetné, valamint – figyelemmel arra, hogy a gyanúsított munkanélküli – az is, hogy további vagyon elleni cselekményeket követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte. A gyanúsított a döntés ellen fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában