Letartóztatás

2024.04.25. 12:16

Dermesztő pillanatokat éltek át a jászsági horrorszobában: a menekülés volt az egyetlen esélyük

„Na, melyikőtökkel kezdjem?” – ezzel a felkiáltással rontott be szomszédaihoz egy 47 éves jászsági férfi, és közben tapétavágóval fenyegette őket. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta letartóztatását.

Rimóczi Ágnes

Régóta haragos viszonyt ápolt a szomszédos családdal egy jászsági férfi. A viszony nemrégen tettlegességig fajult. 

ajtó, ember
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– Az ügyészség indítványa szerint 2024. április 19-én, a reggeli órákban a férfi konfliktusba keveredett a család egy férfi tagjával, amely miatt rendőri intézkedés történt – tájékoztatta hírportálunkat az esettel kapcsolatban dr. Lánczi Rajmund.

Ittas állapotban toppant be a szomszéd házba

A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: ezt követően a gyanúsított ittas állapotban, 10 óra körül bement a szomszéd házába kezében egy csukott állapotú 17 centiméter hosszú tapétavágó késsel, nadrágzsebében pedig egy 12 centi pengehosszúságú késsel.

A hálószobában, az ágyon ülő nőhöz lépett

– A férfi a hálószobában „Na, most melyikőtökkel kezdjem?” felkiáltással az ott tartózkodó, az ágyon neki háttal ülő nőhöz lépett, fejét a hajánál fogva hátra feszítette, és egy húzó mozdulattal a nyakát elől, vízszintesen a tapétavágó késsel megvágta. A nő a támadás során védekezni próbált, így az eszköz a kezén is megsebezte. A férfi ezután a szobában tartózkodó másik nőhöz lépett, aki ekkor az ágyról felugrott. A két nő és a társaságukban lévő férfi ekkor kimenekült a szobából.

A támadó a család után indult, ekkor azonban a család férfi tagja őt egy vascsővel az arcán megütötte, és a családtagok a helyszínről elmenekültek – részletezte a helyettes szóvivő.

A kés és a tapétavágó
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Elrendelték a jászsági férfi letartóztatását

Mint megtudtuk: a főügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye.

– Továbbá – tekintettel a régóta fennálló haragos szomszédi viszonyra, mely egy indulati cselekményben csúcsosodott ki – feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a megkísérelt cselekményt véghez vinné – hangsúlyozta Lánczi Rajmund, akitől megtudtuk: a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában