Őrizetben

2023.07.21. 13:42

Fogdán éjszakázott a hálapénzt elfogadó szolnoki orvos

Az ügyészség indítványozta az illető letartóztatását, álláspontja szerint a halmazati büntetési tételkeret miatt (5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá, hogy a nyomozást megnehezítené, ellehetetlenítené.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet épülete

Fotó: Nagy Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya továbbra is üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy szolnoki orvos ügyében, aki állítólag paraszolvenciát alkalmazott több betegével szemben. A közismert orvost kedden vették őrizetbe.

A gyanú vele szemben, hogy május 31 és június 20 között a betegeitől negyvenegy alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint harminchét millió forintot, továbbá közel tízmillió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le.

Érdeklődésünkre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztályának munkatársa hivatalos közleményében tudatta, hogy a nyomozóhatóság a gyanúsított őrizetbevételét a letartóztatásának indítványozása céljából rendelte el.

Az őrizetet a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság fogdájában hajtották végre, tekintettel arra, hogy vármegyénkben szabályszerű őrizet letöltésére ezen épület alkalmas.

Az ügyben a nyomozásfelügyeletet ellátó Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Tette ezt azért, mert az ügyészség álláspontja szerint a halmazati büntetési tételkeret miatt (5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá fennáll annak veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén – tekintettel arra, hogy a gyanúsított a kihallgatandó tanúkkal kollegiális vagy orvos-beteg kapcsolatban áll, valamint arra is, hogy a bűncselekmény elkövetéséből származó, még le nem foglalt vagyonelemekhez hozzáférve, azok felderítését meghiúsítaná – a nyomozást megnehezítené, ellehetetlenítené.

A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája azonban nem rendelte el. A gyanúsított így szerdán délutántól szabad lábon védekezhet az ügyében.

Az ügyészség a bíróság döntése ellen fellebbezett, melyre figyelemmel a kényszerintézkedés tekintetében a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában