Időjárás

4 órája

Fagyos hajnalra ébredtünk, hihetetlen számokat mutattak a hőmérők a Tiszazugban

A hét elején az alföldi területekre is beáramló hideg eredményeképp október elsején, hajnalban néhol -1 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mértek. Fagyos hajnalra ébredt a Jászkunság.

Mészáros Géza

Néhány nappal ezelőtt térségünkben még enyhe reggelekre ébredtünk, és napközben szokatlanul napos, meleg őszi idő okozott a fronthatásokra érzékenyek számára álmosságot, levertséget. Azonban a hét elején az alföldi területekre is beáramló hideg eredményeképp október elsején fagyos hajnallal indult a nap. Az időjárás-jelentések erős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terheléseket jeleztek keddre.

fagyos hajnal, dér
Fagyos hajnalra ébredtek kedden a Jászkunságan élők
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Olvasóink jelzései szerint a Tisza-tó környezetében, Szolnoknál és a Tiszazug egyes helyein -1 és 2 Celsius-fokos talaj menti fagyot is mértek, míg a Jászságban és a Nagykunságban „csupán” 0 fokra esett vissza a hőmérséklet kedden hajnalban.

A humán- és orvosmeteorológiai előrejelzések a hét további részében is hideg- és melegfrontok váltakozásait mutatja, majd pedig a hét közepétől jelentős mennyiségű csapadék is várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!