Nemzetek Ligája

19 órája

Fájó döntetlen: Sallai góljával vezettünk, a hollandok emberhátrányban egyenlítettek (videó)

A magyar válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken a holland csapattal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, bravúros pontszerzésével pedig feljött a csoport harmadik helyére.

MW

SALLAI Roland gólöröme a Magyarország-Hollandia mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A telt házas Puskás Arénában a svájci Lukas Fähndrich sípjelére pontban 20.45-kor elkezdődött a meccs. Előtte a közönség megemlékezett a napokban elhunyt Johan Neeskensről, a hazai drukkerek pedig megünnepelték a 2009-ben alapított Carpathian Brigade fennállásának 15. évfordulóját – tudósított a helyszínről a Magyar Nemzet

Magyar szurkolók a Magyarország-Hollandia mérkőzés előtt
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Az első kapura tartó lövés Schäfer András nevéhez fűződött az 5. percben, igaz, a labda jócskán a léc fölött suhant el. Kilenc perccel később Dibusz Dénes védett Tijjani Reijnders balról érkező beadásánál. A következő percek a magyar válogatottról szóltak. A csapatunk jobbról és balról is elvégezhetett egy szögletet, a második után Sallai Roland lőtt kapura – a labda a kapufa külső éléről pattant ki.

Ami a labdabirtoklást illeti, a folytatásban jelentős fölénybe kerültek a vendégek – a 25. perc magasságában például 84-16 volt az arány a javukra. Ennek ellenére is a magyar válogatott szerezte meg a vezetést a 32. percben, Nagy Zsolt beadása után ugyanis Sallai közelről a kapuba passzolta a labdát.

A játékrész hajrájára fordulva Szoboszlai Dominik szabálytalan kirúgása miatt nagyjából nyolc méterről végezhetett el közvetett szabadrúgást Hollandia. A teljes magyar csapat betömörült a kapujába, végül Cody Gakpo lövése Dibusz Dénesben akadt el. Ezt követően már nem alakult ki gólhelyzet, szünetben – az erőviszonyok alapján nagy meglepetésre – 1-0-ra vezetett Magyarország.

A piros lap nem törte meg a hollandokat

A félidőben cserélt Marco Rossi, Botka Endre váltotta Dárdai Mártont. Eleinte a vendégcsapat próbált javítani a helyzetén, nagy nyomás alá került a magyar kapu, ám a hazaiak hősiesen védekeztek, az 53. percben például újfent Dibusz hárított bravúrral. Labdatartásban ekkor megint óriási fölénybe került Hollandia, sorra jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, de az állás változatlanul 1-0 volt.

NAGY Zsolt
Labdarúgó Nemzetek Ligája – Magyarország-Hollandia
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A 65. minutumban elhagyta a pályát a gólszerző, érkezett viszont Csoboth Kevin, aki az Európa-bajnokságon örökre emlékezetes gólt lőtt Skóciának – írja a Magyar Nemzet

A péntek esti párharc második játékrészében a hollandok támadtak, futottak kétségbeesetten az eredmény után. Az utolsó bő negyed órára Varga Barnabást Nagy Ádám váltotta, a 79. percben pedig villant a piros lap – Virgil van Dijk jutott a kiállítás sorsára, ezzel Hollandia emberhátrányba került. Ezen sajnos azonnal átlendült a vendéggárda, amely Denzel Dumfries révén héttel a rendes játékidő vége előtt egyenlített (1-1).

A 79. percben pedig villant a piros lap – Virgil van Dijk jutott a kiállítás sorsára
Fotó: Koen van Weel / Forrás: AFP

A mérkőzés végén Rossi újoncot avatott, mivel az utolsó percekre beszállt az első válogatottságát ünneplő Diósgyőr-játékos, Gera Dániel is. Vele a pályán nem változott már az eredmény, Magyarország 1-1-re végzett Hollandia ellen, ezzel bravúrpontot szerzett. A csoport másik mérkőzésén a következő ellenfél, Bosznia-Hercegovina 2-1-re kikapott Németországtól, ezzel a kétpontos magyar csapat pillanatnyilag harmadik a csoportban, megelőzve az egypontos Boszniát. Folytatás hétfőn, a bosnyákok vendégeként. 

Orbán Viktor a helyszínen drukkol a magyar válogatott sikeréért.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló:

Magyarország–Hollandia 1-1 (1-0)

Puskás Aréna, 60 ezer néző, v.: Lukas Fähndrich (svájci)

gólszerzők: Sallai (32.), illetve Dumfries (83.)

piros lap: van Dijk (79.)

sárga lap: Varga B. (13.), Fiola (77.), illetve van Dijk (76., 79.)

Magyarország: Dibusz - Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) - Bolla (Gera, 89.), Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. - Sallai (Csoboth, 65.), Szoboszlai - Varga B. (Nagy Á., 78.)

Hollandia: Verbruggen - Dumfries, De Vrij (Malen, 77.), Van Dijk, Van de Ven - Gravenberch, Reijnders, Timber (Til, 77.) - Simons (De Ligt, 81.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Gakpo (Hato, 90.)

A kormányfő így értékelte közösségi oldalán a hollandok elleni döntetlent

Marco Rossi az örökrangsor második helyén

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken 69. mérkőzésén irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat, ezzel utolérte az örökrangsor második helyén Sebes Gusztávot.

ROSSI, Marco
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Hollandia mérkőzés előtt
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A 2018 júniusában kinevezett szövetségi kapitány ugyanúgy egyetlen ciklus alatt érte el a 69 találkozót, mint az Aranycsapat legendás mestere.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakemberre és csapatára idén további három találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában, legközelebb hétfőn Zenicán csapnak össze a bosnyák válogatottal.

A rangsort a szövetségi kapitányi posztot két ciklusban ellátó Baróti Lajos vezeti 117 mérkőzéssel.

A szövetségi kapitányok rangsora a mérkőzésszám alapján (név/időszak/mérkőzésszám): 

1. Baróti Lajos (1957–66, 1975–78) 117

2. Sebes Gusztáv (1949–56) 69

Marco Rossi (2018-?) 69

4. Mészöly Kálmán (1980–83, 1990–91, 1994–95) 61

5. Bicskei Bertalan (1989, 1998–2001) 45

Nagy Ádám beérte Grosicsot és Szalait a válogatottsági örökrangsorban

A hollandok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen csereként pályára lépő Nagy Ádám 86. alkalommal öltötte magára a magyar labdarúgó-válogatott mezét, így megelőzte Puskás Ferencet, illetve beérte Grosics Gyulát és Szalai Ádámot az örökrangsor hetedik helyén.

NAGY Ádám
Nagy Ádám
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás:  MTI

A 2015 óta a középpályáról szinte kirobbanthatatlan Nagy Ádám előtt a következő játékos Fazekas László 92 válogatott mérkőzéssel.

A szurkolók pesszimisták voltak: erre a végeredményre számítottak a legtöbben

A péntek este 20.45-kor kezdődő Nemzetek Ligája-találkozóra ugyan – szokás szerint – telt ház előtt került sor, de a szurkolók is a korábbinál pesszimistábbak voltak: a Mandiner szavazásán is toronymagasan az újabb magyar vereséget várták legtöbben, de az m4sport.hu játékában is a voksolók több, mint fele (55 százalék) az Oranje sikerét várta, és csupán 15 százalék vélte úgy, hogy legalább a bravúros pontszerzés is összejöhet...

A magyar válogatott edzése Telkiben
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Balogh Botond nem léphetett pályára

Balogh Botond nem léphetett pályára a magyar válogatottban a hollandok elleni péntek esti labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozón.

A Parma 22 éves hátvédje nem volt ott az európai szövetség (UEFA) honlapján a hivatalosan benevezett keretben, így rá biztosan nem számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány.

A játékos a Parma legutóbbi bajnoki mérkőzésén kapott egy rúgást, emiatt csütörtökön edzett először Telkiben, akkor is a többiektől külön.

BALOGH Botond
Balogh Botond
Fotó: Lakatos Péter


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában